Филип Лазарини, генерален комисар на UNRWA (Агенцията на ООН за

...
Филип Лазарини, генерален комисар на UNRWA (Агенцията на ООН за
Коментари Харесай

ООН: Докато ние говеорим, хората в Газа умират

Филип Лазарини, общоприет комисар на UNRWA (Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци в Близкия изток), свика пресконференция, на която приказва за обстановката в линията Газа и незабавната потребност от повече филантропична помощ.

" Докато приказваме, хората в Газа умират , не се дават съществени услуги ", сподели той пред присъстващите кореспонденти.

Според него храната и водата в бранша са на изчерпване , а канализацията е почнала да прелива по улиците. Всичко това може да докара до разпространяване на рискови заболявания, предизвестява Лазарини.

" Преди няколко дни предизвестих, че, в случай че не получим доставки на гориво. Предупреждението ми остава в действие ", сподели той, добавяйки, че UNRWA е разполагала с лимитирано ползване на гориво през последните няколко дни.

" Имаше цена за това. Нашият екип трябваше да вземе сложни решения , които никой филантропичен служащ не би трябвало да взема ", сподели ръководителят на организацията.
 Антонио Гутериш: Палестинските офанзиви не са пристигнали от нищото Обновена
Антонио Гутериш: Палестинските офанзиви не са пристигнали от нищото

Израел изиска оставката му и спря визите за Организация на обединените нации

" Газа е задушена " и нейните поданици " се усещат отхвърлени, отчуждени и изоставени " , сподели той пред пресата: " Боли ме, че нуждата от филантропична помощ непрекъснато се слага под въпрос, до момента в който отчаянието се излъчва онлайн. "

Въпреки дейните договаряния, бяха позволени в линията Газа, сподели Лазарини. " Много от нас видяха искра вяра в тези камиони " , само че те не бяха " освен това от трохи ", прибавя той.

Лазарини приключи речта си, като сподели, че минимум 57 негови сътрудници от UNRWA са били убити в линията Газа . Като се има поради дефицитът на помощ, не е ясно какъв брой дълго UNRWA " ще може да издържи ", само че комисарят сподели, че " сигурно не повече от няколко дни ".

След изказването си за пресата Лазарини беше запитан за броя на жертвите в линията Газа и дали цифрите, предоставени от следеното от Хамас палестинско министерство на опазването на здравето са достоверни.

Той отговори, че в предишното цифрите, идващи от линията Газа, са били считани за надеждни и " никой в никакъв случай не е оспорвал тези числа ".
 Организация на обединените нации възразява против бавните инспекции на камионите на Граничен контролно-пропусквателен пункт
Организация на обединените нации възразява против бавните инспекции на камионите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафах "

Всичко се разтоварва и товари отначало
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР