Филиалът на спешна помощ в Горна Оряховица вече ще бъде

...
Филиалът на спешна помощ в Горна Оряховица вече ще бъде
Коментари Харесай

Паник-бутон във всички нови линейки обеща Ананиев

Филиалът на незабавна помощ в Горна Оряховица към този момент ще бъде с 24-часова физическа защита. Това заяви министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев във Варна във връзка нападението над фелдшер през предходната седмица.

Нападението над медицински лица е действие, което не би трябвало да се случва повече, безапелационен бе той. Кирил Ананиев изрази вяра прокуратурата да работи бързо и дейно в такива случаи.

Припомняме, изявлението му е във връзка следващия случай на експанзия против медици в Горна Оряховица, който докара до всеобщи оставки на лекари от Спешна помощ - 27 от ощо 50-те души личен състав към този момент са подали заявки за овакантяване. По тази причина през днешния ден стана ясно, че лекарите в града ще бъдат охранявани от цивилен патрули по време на нощните си наряди, с цел да се предотвратят повторни случаи на експанзия.

За да се усъвършенства сигурността на незабавните медици, новите коли за спешна помощ ще бъдат оборудвани с паник-бутони , заяви здравният министър и добави, че сега се прецизира по какъв начин да бъдат разпределени новите 400 коли за спешна помощ , които ще бъдат доставени за модернизацията на Спешната помощ. Министърът увери, че страната работи и за обезпечаването на опция в незабавната помощ да работят парамедици.
 Спешните медици в Горна Оряховица не се майтапят - оставките не престават
Спешните медици в Горна Оряховица не се майтапят - оставките не престават

Около половината незабавни медици са подали оставки

Националната здравна осведомителна система ще бъде подготвена най-късно при започване на 2020 година , уточни още Ананиев и добави, че за множеството лотове от системата към този момент са в ход публични поръчки, включително и за електронната карта, електронното досие и електронната рецепта.

По отношение на белодробните трансплантации министър Ананиев съобщи, че по-голямата част от образованието на медицински експерти във Виена ще приключи през тази година. В средата на идната година се чака България към този момент да има свои експерти, които да правят трансплантация на бял дроб. Дотогава всяка година до пет души ще могат да бъдат т рансплантирани във виенската болница.

Стана ясно и че е подготвена новата Наредба за специализациите. Министерството на здравеопазването ще финансира придобиването на компетентност , ще може да прави политика както във връзка с специалностите, които са дефицитни, по този начин и във връзка с районите, в които има дефицит на медици.

Тази Наредба е предстояща, тъй като тя ще реши и въпроси, свързани с договорите, с метода на осъществяване на състезанията за кандидат-специализантите, както и други проблеми, които години наред са подценявани, разяснява Кирил Ананиев.
 Посещенията на адрес да се заплащат, желаят лекари от Велико Търново
Посещенията на адрес да се заплащат, желаят лекари от Велико Търново

Мярката цели да се ограничи експанзията

По отношение на проблема с умрялото през миналата седмица в Плевен дете министърът заяви, че неотложно е разпоредил Изпълнителна организация " Медицински одит " да извърши инспекция.

По време на визитата си във Варна Ананиев дружно с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и кмета на града Иван Портних откриха Център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ " Св. Марина ".

" Това е една съвременна лаборатория, която ще избави живота на доста хора. Тук ще се образоват и доста студенти. С сходна инсталация ще можем да задържаме и младите лекари в страната . В МУ-Варна се образоват студенти от 48 страни в света. Трябва да се гордеем с това, което се прави, тъй като това е бъдещето ", съобщи ректорът на МУ-Варна проф. Красимир Иванов.
 Лекарският съюз пита къде е човечността при тази експанзия по отношение на медици
Лекарският съюз пита къде е човечността при тази експанзия по отношение на медици

Болниците не били място за разпра и принуждение

Високотехнологичният център ще бъде от извънредно значение както за лекуването на пациенти от Североизточна България, по този начин и за актуалното образование на студенти, специализанти и докторанти. В центъра ще се правят всички типове инвазивни процедури по изразителен надзор.

Новата ангиографска инсталация ще помогне за осъществяване на разнообразни съдови и несъдови интервенции. Предвижда се осъществяването и на най-модерните процедури в региона на онкологията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР