Филиал на канадската инвестиционната компания Brookfield Asset Management планира да

...
Филиал на канадската инвестиционната компания Brookfield Asset Management планира да
Коментари Харесай

Филиал на канадската Brookfield Asset Management планира да придобие Westinghouse срещу 4,6 млрд. долара


Филиал на канадската капиталовата компания Brookfield Asset Management възнамерява да придобие банкрутиралият нуклеарен колос Westinghouse Electric, който сега е благосъстоятелност на японската Toshiba, за 4,6 милиарда $. Това излиза наяве от известие на организация Ройтерс.

Brookfield Business Partners, чиито акции на борсата в Ню Йорк означиха растеж от 3,3% в четвъртък, съобщи, че ще финансира договорката с 1 милиарда $ личен капитал и 3 милиарда $ дълготраен заем. Очаква се договорката да бъде финализирана до края на 2018 година

От Westinghouse оповестиха, че компанията ще приключи своето преструктуриране и ще излезе от процедурата на банкрут през месец март, което ще разреши на Toshiba да употребява данъчни облекчения през актуалната фискална година.

„ Сделката с Brookfield ще затвърди нашата позиция като водачи на международната нуклеарна индустрия “, разяснява основният изпълнителен шеф на Westinghouse Хосе Гутиерес.

На този стадий обаче на уеб страницата на Brookfield Asset Management на този стадий няма пубикувано известие за такива планове.

Westinghouse е част от японската корпорация Toshiba. Централата й е основана в Питсбърг, Пенсилвания. Weitinghouse е измежду водещите нуклеарни компании в света. Освен това Westinghouse е и снабдител на нуклеарно гориво. Заради неприятно планувани покупко-продажби компанията понесе големи загуби през последните години. В началото на 2017 година Westinghouse подаде документи за банкрут.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР