Фил Колинс е музикант, който може да се похвали с

...
Фил Колинс е музикант, който може да се похвали с
Коментари Харесай

Фил Колинс на 70

Фил Колинс е музикант, който може да се похвали с кариера, обхващаща пет десетилетия, само че животът на един от най-нежните гласове в света е белязан и с обрати, компликации и тежки моменти. В това няма нищо чак толкоз изненадващо, като се има поради, че музиката и болката съвсем постоянно вървят ръка за ръка.

Днес Фил Колинс, който през последните години страда от тежко заболяване, което го лиши от опцията да застане на обичаното си място на сцената, а точно - зад барабаните, навършва 70 години, написа уеб сайтът life.dir.bg.

Пълното му име е Филип Дейвид Чарлс Колинс. Роден е на 30 януари 1951 година в Чизуик, Лондон.

Първите барабани в живота му са детска играчка и ги получава, когато е на пет години. Той обаче толкоз се възпламенява по тях, че няколко години по-късно родителите му му подаряват същински барабани. Учи се да свири по музиката, която слуша по радиото и малкия екран и на процедура в никакъв случай не се научава да написа по ноти. Измисля си своя лична система.

Семейството на Колинс е с много разностранни гении. Майка му е сценичен сътрудник, сестра му Каръл става професионална състезателка по кънки на лед, а брат му Клайв е сполучлив карикатурист.

Всъщност музиката не е това, което в началото прави Колинс прочут, а модата и актьорството. Когато е на 14 години, Фил стартира да учи в " Barbara Speake Stage School " и се изявява като млад модел и дете-актьор. Играе Artful Dodger в продукция на " Оливър ".

Въпреки заниманията си с актьорството, Фил продължава да гравитира към музиката. Основава тайфа The Real Thing, а по-късно се причислява към групата The Freehold. С тях написва първата си ария " Lying Crying Dying ".



През 1970 година става част от групата Genesis, а през 1975 година би трябвало да заеме мястото на вокалист на бандата вместо Питър Гейбриъл.

" Най-малко това съм желал, споделя Фил години по-късно, харесваше ми да съм барабанист и това желаех да върша. Но когато Питър си потегли и не успяхме да намерим различен вокалист, останалите момчета от бандата ме убедиха да опитам. Наистина нямаше различен вид и аз изтеглих късата съчка. Често си мисля какво ли щеше да стане, в случай че Питър не беше напуснал групата и аз си бях останал барабанист. "

През 1976 година излиза първият им албум с Фил като фронтмен на групата - " A Trick of the Tail ". Той се оказва доста сполучлив.

рез 1980 година Фил Колинс работи по солови планове и като създател на песни.



През 1981 година издава първия си солов албум " Face Value ". Той е добре признат от публиката и Колинс продължава работата си по нови албуми. През 1985 година взе участие в благотворителния мегаконцерт на Боб Гелдоф Live Aid дружно с Ерик Клептън, Джеф Бек и други известни реализатори.

Колинс е деен музикант и актьор, има взаимни планове с други музиканти като оказва помощ при основаването на някои от техните песни и албуми. Приет е в Rock and Roll Hall of Fame като член на бандата Genesis през 2010 година

Що се отнася до любовния живот на музиканта, той е една комбинация от три брака, три развода и пет деца. С първата си жена Андреа Берторели се женят през 1975 година Двамата се познават още от 11-годишна възраст, когато са посещавали едно и също учебно заведение, само че когато Андреа е на 18, фамилията ѝ се мести в Канада. Срещат се още веднъж, до момента в който Фил е на турне с Genesis във Ванкувър и се женят в Лондон, когато и двамата са на по 24 години. Имат две деца - Джоели Колинс, родена през 1972 година и Саймън Колинс, роден през 1976 година



Фил и Андреа се развеждат през 1980 година

Това е годината, през която Фил среща и втората си брачна половинка Джил Тавелман. Женят се през 1984 година, а през 1989 година се ражда щерка им, в този момент известна актриса - Лили Колинс. Но и този брак на Фил приключва с бракоразвод през 1996 година
Снимка: shutterstock  Фил Колинс на 70

Третата брачна половинка на музиканта е Ориан Севей - швейцарка с мексикански корени. Сватбата им е през 1999 година Имат двама сина - Николас, роден през 2001 година и Матю, роден през 2004 година Разводът на Фил и Ориан през 2008 година се трансформира в най-скъпия за английска звезда по това време, откакто Колинс би трябвало да заплати на Ориан сумата от 25 милиона английски лири.

През 2016 година обаче музикантът афишира, че още веднъж живее с някогашната си брачна половинка Ориан в Маями.

През предходната година в медиите се популяризира информацията, че Фил Колинс съди Ориан, тъй като схваща, че тя се е омъжила за различен.

Изглежда въпреки всичко, че най-голямото благосъстояние на Фил са неговите деца, защото всеки от тях малко или доста потегля по стъпките на звездния си татко.

Най-големият му наследник Саймън става вокалист и барабанист на прогресив рок бандата Sound of Contact. Неговата по-голяма сестра Джоели е актриса и кино продуцент.

Но най-известните наследници на Фил Колинс са щерка му Лили Колинс, която е към този момент известна актриса и синът му Никoлас, който също е музикант и даже зае мястото на татко си на барабаните при реюниъна на Genesis.

" Той звучи като Фил и това ни даде концепцията по какъв начин да го създадем, тъй като знаем, че Фил не може към този момент да бъде на ударните ", изясни Тони Банкс преди година, когато Genesis се готвеха за турне след 13-годишна пауза.

Планът на музикантите да изнесат серия от концерти във Англия и Ирландия през 2020 година бе осуетен поради ковид пандемията.

Дъщерята на музиканта Лили Колинс дълги години упреква татко си поради неговата липса в живота ѝ.

През 2017 година актрисата приказва намерено за връзките им, като показа отворено писмо до него, оповестено в дебютната ѝ книга " Без филтър: Без позор, без съжаления, просто аз ".

" Прощавам ти, че не постоянно си бил до мен, когато съм имала потребност от теб и че не беше бащата, който чаках. Прощавам ти за грешките, които си направил и въпреки да наподобява прекомерно късно, не е. Имаме още толкоз доста време. ", написа Лили Колинс.

През 2009 година излиза наяве, че Фил Колинс към този момент няма да може да свири на барабани след интервенция на прешлен на врата. Година по-късно музикантът споделя, че страда от меланхолия и се усеща доста подтиснат. През октомври 2014 година музикантът споделя пред BBC, че към момента не може да свири на барабани и че в действителност, поради увреждане на нерв, не може да хваща палките с ръка, а през 2016 година излиза наяве, че казусът е в лявата му ръка. Това е в действителност сериозна здравословна и прочувствена контузия за Фил Колинс, който постоянно е казвал, че доста обича барабаните, а също така е левичар.

" Аз не съм артист, който малко свири на барабани. Аз съм барабанист, който малко може да пее ", са думи на Фил Колинс.

При едни от последните изяви пред аудитория през 2017 година, Колинс излиза на сцената в Роял Албърт Хол с бастун и по време на шоуто е седнал на кожен стол, а до него има дребна масичка. После бе обявено, че тогава 66-годишният музикант е бил признат в болница по неотложност, откакто е станал през нощта и си е блъснал главата. От публично известие във Фейсбук след този случай излиза наяве, че:

" Фил страда от съкратен крайник, в резултат на интервенция на гърба, което затруднява ходенето. Той е станал през нощта, с цел да отиде до тоалетна, само че се е подхлъзнал в хотелската си стая и при рухването е блъснал главата си в стол. Той е откаран в болница, където са му създали няколко шева покрай окото и се възвръща добре. "

Макар че животът на Фил Колинс през последните години не е доста щастлив, той може да се похвали с голям брой топ шлагери, " Оскар " за музиката към кино лентата " Тарзан " от 1999 година (песента " You'll Be in My Heart " се задържа в продължение на 19 седмици преди всичко в Billboard, а Фил извършва и саундтрака към кино лентата, с изключение на на британски, на немски, италиански, испански и френски) и не на последно място - положението на Колинс възлиза на внушителната сума от 260 милиона $.

По мотив на влиятелното отличие, което му е връчено през 2000 година, Фил Колинс споделя:

" Не се случва постоянно британски барабанист да получи " Оскар ", по тази причина съм доста горделив ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР