Брус Мвапе: Футболната асоциация на Замбия е „изненадана“ от обвиненията за лошо поведение срещу старши треньора на женския отбор

...
ФИФА потвърди пред вестника, че е получила жалба и че
Коментари Харесай

ФИФА потвърди пред вестника, че е получила жалба и че е започнала разследване.

Футболната асоциация на Замбия (FAZ) обаче каза в изявление, че не е получила жалба от "никой от играчите или длъжностните лица" в делегацията на Световната купа.

"Следователно това дойде като изненада за нас да научим за такова предполагаемо неправомерно поведение от страна на треньора, както се съобщава в споменатата онлайн публикация," каза генералният секретар на FAZ Рубен Каманга.

"Всъщност всички тренировки за Copper Queens са заснети от екипа на медиите на FAZ и не предлага такива кадри, както е предвидено от The Guardian.

ФИФА блокира въпросите към футболния треньор на Замбия

„Освен това присъстваше филмов екип на ФИФА, свързан с отбора на Замбия на Световното първенство на всички тренировки."

Г-н Каманга каза, че FAZ "винаги изисква непоколебимо етично поведение на играчите и официалните лица на и извън игралното поле".

"Следователно бихме не се колебайте да предприемете дисциплинарни мерки и да действате при всяко неправомерно поведение, след като получим официална жалба или когато ни бъдат представени доказателства, свързани с предполагаем инцидент," добави той.

Говорител на FIFA каза пред Sky News: " ФИФА приема изключително сериозно всяко твърдение за неправомерно поведение и има ясен процес за всеки във футбола, който иска да докладва за инцидент.

Прочетете повече:
1975 г. забранен от Малайзия, след като певицата целуна колега от групата
Стъпки отказват концерт в Дубай заради „архаични“ ЛГБТ закони

„Можем да потвърдим, че е получена жалба във връзка с женския национален отбор на Замбия и това в момента се разследва.“

Мвапе, която е старши треньор на женския отбор на Замбия от май 2018 г., беше изправена пред обвинения в сексуално насилие преди Световното първенство.

Предишен доклад в The Guardian твърди, че Мвапе е била обект на разследване от ФА на Замбия - разследване, което е отнесено до ФИФА и полицията. Президентът на футболната асоциация на Замбия Андрю Каманга ги описа като „стара история“.

Mwape преди това отрече обвиненията, които той отправи преди първия мач на Замбия от Световната купа за жени миналия месец.

„Това е вече отне около година", каза той в Нова Зеландия.

"Вие все още говорите за едни и същи обвинения. Що се отнася до мен, те са фалшиви обвинения."

< p>Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

По-рано FIFA затвори въпросите на журналистите относно обвиненията в сексуално неправомерно поведение срещу Mwape.

На въпрос и отговор сесия с Mwape преди мача на страната срещу Испания, един репортер попита какъв ефект има разследването на обвиненията върху имиджа на Замбия.

Медиен служител на футболната организация спря испанския журналист и каза: „Аз“ Ще ви помоля да ограничите въпросите само до футбола и турнира за тази пресконференция. Ще премина към следващия въпрос."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР