Фейсбук Централният варненски район Приморски празнува днес, научи Varna24.bg. Ето и

...
Фейсбук
Централният варненски район Приморски празнува днес, научи Varna24.bg. Ето и
Коментари Харесай

Централният варненски район Приморски празнува днес

 Фейсбук Централният варненски регион " Приморски " чества през днешния ден, научи Varna24.bg . Ето и обръщението на кмета на региона Петя Продавнова до неговите поданици:

" Уважаеми поданици на Район " Приморски ", през днешния ден, 10 юни, е денят, избран за празник на Район " Приморски ".

Датата 10 юни 1921 година е обвързвана с откриването на Летния спектакъл и Постановление № 21 на варненската администрация, одобрено с Царски декрет през 1925 година, с който Варна е провъзгласена за " специфичен и свободен курортен град ".

Тази година поради пандемията от ковид няма да отбележим този ден измежду зеленината на Летния спектакъл, само че имам вяра, че в мислите си ще бъдем дружно.

Заедно както сме били през годините, споделяли сме и компликациите при реализирането на планове, свързани с развиването на региона, и насладата от постигнатото, и гордостта и самочувствието, че живеем и работим в региона с морското име " Приморски “.

Районът e одобрен учебен, здравен и курортен център, различим с такива знакови обекти като Двореца на културата и спорта, Делфинариума, Аладжа манастир, Резиденция " Евксиноград ", Природен парк " Златни пясъци ", Ботаническата градина, курортните комплекси " Свети свети Константин и Елена ", " Чайка ", " Златни пясъци "... Добрият баланс сред естествените дадености, местата за отдих, публичните, административните и жилищни зони е характерен за неговия образ.

Година след година разнообразни микрорайони се благоустрояват, насищат се с детски и спортни площадки, облагородяват се жилищни квартали…, с цел да го претворим в съвременен и мечтан дом. Постигнатото дотук не би било допустимо без Вашата поддръжка, уважаеми поданици на " Приморски “. Вие, потвърждавате, че оценявате постигнатото, само че и намерено, и градивно давате своите рекомендации за промени към по – положително, тъй като това е методът – дружно да стопанисваме и градим нашия Район.

Всичко това ми дава съображение да имам вяра, че на 10 юни 2021 година ще посрещнем дружно нашия празник и 100 – годишнината от откриването на магичния Летен спектакъл.

Уважаеми поданици на региона, сътрудници от администрацията, искам Ви здраве, триумфи и дано дружно продължим напъните да превърнем нашия Район, " Приморски ", в място, където живеем, работим и се връщаме с наслада!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С почитание

Петя Проданова

Кмет на Район " Приморски " – Община Варна "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР