Фейсбук Почина Мина Божкова, дъщерята на Александър Божков - бившия вицепремиер

...
Фейсбук
Почина Мина Божкова, дъщерята на Александър Божков - бившия вицепремиер
Коментари Харесай

Почина Мина Божкова, дъщерята на Александър Божков!

 Фейсбук Почина Мина Божкова, дъщерята на Александър Божков - някогашния вицепремиер и министър на индустрията в служебния кабинет на Стефан Софиянски и в държавното управление на Иван Костов.

За кончината й заяви Илиян Василев с обява във Фейсбук.

Мина Божкова си е отишла преди 40 дни. Самият Александър Божков също към този момент не е измежду живите. Той умря през 2009 година от онкологично заболяване.

Дъщеря му има момиченце на 11 години.

По думите на Илиян Василев Мина е преживявала тежко изявленията, в които до името на татко й стои прякора " Мистър 10% ". Според нея Божков е бил оклеветен от съпартийците си, а тя самата не е наследила в действителност нищо от благосъстоянието, което му приписват.

Александър Божков беше освободен през декември 1999 година от държавното управление на Иван Костов и стана основен договарящ за присъединението на България към Европейския съюз, само че подаде оставка от този пост на 9 юни 2000 година Едно от лицата на икономическата политика на кабинета на Костов, довела до приватизацията на над 40% от държавните предприятия, Божков стана обект на остри рецензии от страна на опозицията и получи прякора " Мистър 10% “, поради обвинявания за взимани комисиони при приватизационните покупко-продажби, в които взе участие като министър на индустрията.

В последните години Мина Божкова изживяваше сложни моменти, с които се спекулираше в обществото. Твърдеше се, че психическото й положение се е влошило след загубата на татко й, който се е грижил неразделно за нея през целия й живот.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР