Фейсбук Областният кризисен щаб в Шумен забрани да се яде във

...
Фейсбук
Областният кризисен щаб в Шумен забрани да се яде във
Коментари Харесай

В Шумен забраниха да се яде във всички заведения до 30 ноември

 Фейсбук Областният спешен щаб в Шумен забрани да се яде във всички заведения до 30 ноември. Мярката влиза в действие от понеделник, 16 ноември.

Забраната важи за заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, питейни заведения, клубове и други, като се прекратява потреблението на място навън и на закрито.

Освен това се преустановяват всички аматьорски спортни мероприятия и занимания, надпревари и тренировки, включително по йога, Пилатес, аеробика и други - и навън, и на закрито.

Учениците от 5 до 12 клас минават на отдалечено образование от 12 до 25 ноември, взеха решение още от Областния спешен щаб.

Мярката се постанова, защото през последните дни болните в региона непрестанно се усилват, а МБАЛ-Шумен е с максимален брой пациенти с ковид в страната. Днес в ковид-отделенията има 240 пациенти, от през вчерашния ден заболели с ковид се транспортират в лечебни заведения в Търговище и Бургас.

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация излезе с позиция по отношение на решението на Областния щаб за битка с COVID-19 в Шумен да се забрани потреблението в заведения за хранене, кафенета и други заведения: " Недопустимо е да се приключва работата на заведенията за хранене без заповед на здравния министър ", безапелационни са те.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР