Фейсбук Напредва изграждането на голямото кръгово кръстовище между бул. Васил Левски“,

...
Фейсбук
Напредва изграждането на голямото кръгово кръстовище между бул. Васил Левски“,
Коментари Харесай

Напредва изграждането на новото елипсовидно кръстовище под Максуда

 Фейсбук Напредва построяването на огромното кръгово кръстовище сред бул. " Васил Левски “, ул. " Пеячевич “ и бул. " Девня “, научи Varna24.bg от фотоси, снимани с дрон " Морско око ".

Строителството на кръстовището под ромската махала " Максуда " започва през август предходната година и се чака да е готово до старта на новия туристически сезон.

Очаква се новото кръгово да облекчи още повече трафика в града. Стойността на плана е 3,7 млн лева. 

Както медията ни осведоми, планът планува кръговото кръстовище да бъде с елипса с обща дължина 359 метра, с по 3 бр. ленти за придвижване с широчина 3.50 м. Байпасните връзки ще бъдат с широчина на платното от 5.50 м на направлението бул. " В.Левски “ ул. " Пеячевич “ за дясно завиващите и по направлението от ул. " Девня “ посока " Аспарухов мост “ за движещите се напряко МПС. Входовете и изходите по главното направление по бул. " Васил Левски “ и улица " Девня “ да бъдат с по 2 бр. ленти за придвижване с широчина от по 3.50 м. и обща широчина 7 м. 

По направлението на улица " Пеячевич “ да бъдат построени надлежно вход с 1 лента с широчина от 5.50 м. и излаз с по 2 бр. ленти с широчина 3.50 м. общо 7.0 м. По направлението към улица " Райко Даскалов “ да бъде изградено вливане и отливане към елипсата. 

Проектът планува още да се построи нов облицован открит канал с дължина от 95 м сред двете уреди, изграждане на нови тротоари, прочистване, възобновяване или ремонт на всички отводнителните уреди, улични оттоци, ревизионните шахти и дъждовна канализация. Предвидено е и построяването на нова дъждовна канализация, както и на ново улично осветяване в кръговото кръстовище.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР