Фейсбук Колега от Варна на пребития от роми командос Валентин Димов

...
Фейсбук
Колега от Варна на пребития от роми командос Валентин Димов
Коментари Харесай

Колега на пребития от цигани командос с петиция до висшите органи

Фейсбук Колега от Варна на пребития от роми командос Валентин Димов излезе с петиция, в която упорства за строги законодателни ограничения в сходни обстановки, научи Varna24.bg .

Петицията ще бъде подкрепена от неговите сътрудници, патриотични организации, които се занимават с исторически възстановки и жители и е ориентирана към президента на страната Румен Радев, вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, основния прокурор и други ангажирани институции. Изрично се акцентира, че петицията не би трябвало да бъде политизирана от политически празненство и организации.

Ето какво е написал Анатоли Атанасов, чиновник от бранш " Сигурност " към Варненския затвор:

Ние, гражданите на Република България показваме безапелационната си поддръжка за фамилията на пребития български военнослужещ и татко на две прелестни български девойки Валентин Димов. Считаме за неприемливо потреблението на физическа мощ, когато е в безспорен прорез с визираните в Наказателния кодекс на Република България хипотези, определящи случаите на неизбежна защита и последна нужда. Същата е използвана без ясна аргументация, за следващ път на обществено място и с особена експанзия и е довела до тежко физическо положение на потърпевшия български жител, а също по този начин до тежко психическо и прочувствено положение на неговото семейство и близки. Обезпокоени сме от зачестилите в последните години тежки престъпни действия, осъществени с особена смелост и експанзия, на обществени места и в множеството случаи от въоръжени групи лица с добита ниска степен на обучение и довели до трайни увреждания на потърпевшите, в това число и до летален край. Настояваме да предприемете съответните ограничения в незабавен порядък и съгласно Вашите пълномощия за предварителна защита и недопускане на сходен вид общественоопасни действия, както и за използването на визираните в Наказателния кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за осъществяване на наказването и задържането под стража разпореждания, като на причинителите на сходен жанр действия им бъде налагано наказване " Лишаване от независимост “ към максимума. Всички ние желаем да останем в красивата ни Родина, дружно с нашите фамилии и деца – български жители.

Петицията може да подкрепите ТУК
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР