Фейсбук виж галерията "Аз убих баща си." С тези думи 23-годишният

...
Фейсбук виж галерията
"Аз убих баща си." С тези думи 23-годишният
Коментари Харесай

Царят на халвите и локумите застрелян от сина си заради блондинка

Фейсбук виж галерията "Аз убих татко си. " С тези думи 23-годишният Виктор Василев, който на 25 февруари отне живота на личния си татко Иван Христов в дома им в село Добревци, признал за осъщественото злочинство. Близки на фамилията настояват, че той го е прострелял в главата със законно притежаваната ловна пушка поради скандал за русокоска, държанка на бащата, която съгласно сина желала да вземе парите на фамилията.
"168 часа " научи, че сега Виктор бил четвъртокурсник в Академията на Министерство на вътрешните работи, откъдето желал да излезе с тапия служител на реда към жандармерията. "Беше добър в стрелбата и му се удаваше, а да стане част от органите на реда, мечтаеше още от учебно заведение ", описаха негови познати. По думите им младежът се увличал и по ловуването, за което споделял, че му било занимание и по този начин разпускал в свободното си време.

"Често ходеше на лов и по-късно качваше фотоси с убитите животни - описват още те. - Със същата ловна пушка той направил и убийството на своя татко. Направил го с един изстрел в главата. " Познати на младежа споделиха, че са в потрес от постъпката на Виктор.

"До 12-и клас той учеше в Профилираната гимназия с преподаване на непознати езици "Алеко Константинов " в град Правец - спомнят си те. - Живееше в общежитието на учебното заведение, което беше на няколко метра от постройката, в която се обучаваше. Още тогава беше експлозивен и нервозен. Влизаше в разногласия и със съучениците си, само че в никакъв случай не ги е удрял. "

По думите им на към 16-годишна възраст младежът решил, че желае да става служител на реда, само че към жандармерията.

"Преди това беше топчест, само че внезапно се появи у него мощно предпочитание да тренира и по този начин смъкна доста килограми - описват те. - Беше се побъркал на тази тематика и за негативно време влезе във форма. Знаеше, че с цел да го одобряват в Академията на Министерство на вътрешните работи, би трябвало да покрие избрани проби. Още преди да навърши пълноправие, обичаше да стреля и с пушката. Харесваше му, че има прецизен мерник. "

Така незабавно откакто приключва междинното си обучение, Виктор стартира да сбъдва фантазията си в София. Там се среща с доста нови хора и основава другарства, само че все пак постоянно се прибира у дома.

Причината за това била 19-годишната Александра Христова от Тетевен. Преди към две години двамата се срещат и сред тях пламва луда обич. Виктор бил компактно до момичето и когато преди по-малко от година тя претърпява огромна покруса - губи своя татко. Той бил почитател на моторите и точно в една от обиколките си катастрофира в конфликт с камион и умира на място.

Месец по-късно Александра има бал, на който съвсем до последно не желае да участва поради сполетялото я злощастие. В последна сметка я убеждават да отиде, а на тържеството неин джентълмен е Виктор. Момичето сменя роклята, която в началото е купила, с чисто черна. Според нейни познати младежът и татко му подкрепили доста Александра в тежкия миг.

"Момчето беше компактно до нея, когато се случи това - споделят техни близки. - Много хора тогава мислеха, че няма да успее да го преживее и да се съвземе, само че тя продължи напред. Това се дължеше основно на нейното семейство, както и на Виктор, и Иван. "

Съученици на Виктор признават, че са в потрес от случилото се, тъй като били уверени в привързаността сред бащата и сина. По думите им предприемачът Иван идвал постоянно на родителските срещи. "За майка му не знаем нищо, само че той ни разказваше за татко си, че е един от най-големите производители на халва и локуми - споделят те. - Случи се един път даже да донесе от тях и много си хапнахме. Тогава ни сподели, че татко му ги прави в своята фабрика. "

По думите им до 12-и клас младежът не е помагал доста в фамилния бизнес, защото от понеделник до петък бил в Правец, а в събота и неделя се прибирал в село Добревци при роднините си.

"Баща му и неговият брат си движеха бизнеса, и то много сполучливо ", описват осведомени.

Въпреки че имаше версия, съгласно която синът е умъртвил татко си поради различия по отношение на метода, по който се движел фамилният бизнес, съучениците на Виктор считат, че това не е същинската причина за изтезанието.

"Той в никакъв случай не е казвал, че желае да наследи татко си като бизнесмен - безапелационни са те. - Беше твърдо решен, че ще става служител на реда. На родителските срещи изглеждаше доста завързан към него.

Докато той говореше, Виктор постоянно го гледаше и мълчеше. Никога не е казвал, че с нещо го е дразнел или че има някакво предпочитание да му посегне. "

Въпреки близостта сред тях жителите на с. Добревци описват, че от известно време връзките им охладнели. Причината за това била 35-годишна софиянка, която станала държанка на Иван Христов. Единственият общ интерес, който царят на халвата и гаджето му споделяли, били пистовите мотори и бързите коли. Според някои евентуално това бил мотивът Иван да се замисли за бракоразвод със брачната половинка си.

Близки до фамилията допускат, че името на хубавицата е Мариета. "168 часа " се опита да я открие. На описанието й отговаряше Мариета Николова. На въпрос на вестника дали е тя, дамата изясни, че не е в положение да приказва, нито да даде писмен отговор. Като позволи, че може да го направи на по-късен стадий.

В профила си във фейсбук тя излезе с сбит коментар под фотография, на която дружно с Иван са се прегърнали:

"С дълбока тъга желая да оповестя на всички мои другари, че през вчерашния ден, на 25.02.2018 година, беше свиреп убит и погубен индивидът, който откровено обичах, уважавах и ценях. Почивай в мир, Иван Христов. "

Близки до фамилията му позволяват, че причина за разстрела може да е желанието да остави жена си, 12-годишната си щерка и сина си и да се реалокира при приятелката си в София. Той направил първата крачка в тази посока, като неотдавна се изнесъл в прилежаща къща на неговата. Именно там е открит и трупът му.

Според някои Виктор не одобрявал лекомисленото държание на татко си и свадите посред им зачестили. Виждайки пред очите си по какъв начин фамилията му се разпада, на 25 февруари при следващата кавга се стигнало до съдбовния край. Безжизненият мъртвец на Иван бил открит от брат му Милен в новата му къща.

"168 часа " съумя да се свърже с него, само че той отхвърли коментар. "Оставете ме на мира ", съобщи троснато. Иван и брат му Милен са притежатели на най-голямата компания за произвеждане на фамозната ябланска халва. Бизнеса във фабрика "Богати " движел главно Иван. Сладкишите, които правели, се доставяли на всички места из страната, а съгласно осведомени продукцията на двамата братя била най-търсената и на пазара по цялото Черноморие.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР