“Фейсбук и “Инстаграм - две от най-използваните социални мрежи на

...
“Фейсбук и “Инстаграм - две от най-използваните социални мрежи на
Коментари Харесай

Защо “Фейсбук” и “Инстаграм” ще плащат на потребителите, които не ги използват? |

“Фейсбук ” и “Инстаграм ” - две от най-използваните обществени мрежи на територията на Съединени американски щати, са подготвени да заплащат по 20 $ седмично, на потребителите, които деактивират профилите си по време на президентските избори, написа “Tech times ”.

Компанията цели да организира огромно изследване, което ще ревизира какъв резултат би имало това върху политиката и демокрацията. За него “Фейсбук ” търси сред 200 и 400 хиляди консуматори.

Проучването ще се организира преди, по време и след президентските избори на 3 ноември, като на някои от потребителите ще им бъде препоръчано да изтрият приложенията на обществените мрежи за период от една до шест седмици. През това време те трябват да попълнят анкетите, които им изпращат от “Фейсбук ”.

Елизабет Дуоскин - кореспондент от Вашингтон, разгласява в “Туитър ” предлагането, което е получила.

So Фейсбук is now going to pay people to deactivate their IG and FB accounts before Election Day. It’s part of the research experiment announced Monday but WOW. This notice went out this week.
— Elizabeth Dwoskin (@lizzadwoskin)
От обявата излиза наяве, че деактивациите ще стартират в края на септември и ще продължат до началото на декември.

Говорител на “Фейсбук ” удостовери за проучването и съобщи, че всеки искащ може да се включи против непретенциозно обезщетение от обществените медии, което “е много общоприетоо за този вид университетски проучвания. ”

Припомняме, че резултатите на обществените медии върху политиката и демокрацията са измежду най-дискутираните тематики сега, изключително след президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, когато в тези платформи изобилствше от дезинформации, подправени вести и политически реклами, спонсорирани от Русия, която, както беше потвърдено, се е намесила в избора на Доналд Тръмп за президент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР