Февруари започва с облачно време, в Западна България още преди

...
Февруари започва с облачно време, в Западна България още преди
Коментари Харесай

Февруари започва с облачно време и сняг, жълт код в три области |

Февруари стартира с облачно време, в Западна България още преди обяд ще завали сняг. Ще се образува и снежна завивка. Жълт код за сняг е разгласен в областите Перник, Кюстендил и Благоевград. 

Максималните температури ще бъдат от 2-3 по високите полета на Западна България до 8-9 градуса в югоизточните региони, в София към 3°, съгласно прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. През нощта против сряда дъждът в Източна България ще стартира да минава в сняг, а в Родопската област ще има обилни снеговалежи.

В планините ще бъда облачно със снеговалежи. Ще духа сдържан юг-югозападен вятър, който след обяд ще стартира да се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 0, а на 2000 метра - към минус 6 градуса. 

Край морето ще вали дъжд и ще духа южен, а по-късно и северезападен вятър. На брега термометрите ще се качат до 9, а измежду вълните от 2-3 бала - до 7 градуса. 

През първото десетдневие температурите ще са по-високи от нормалните. Месецът ще стартира с превалявания, най-вече от сняг, и захлаждане. Впоследствие още веднъж ще се затопли и през втората половина от десетдневието ще бъде по-топло от нормалното, изключително в Северна и Източна България.

Вероятност за превалявания, последвани и от краткотрайно намаляване на температурите, има към 8-и. Ще има и дъжд, и сняг, само че вероятността да се задържа снежна завивка е дребна. През второто десетдневие температурите ще се двоумят към стойности близки до нормалните. Относително по-топло ще бъде при започване на десетдневието, а към средата температурите ще са по-ниски. Повишена възможност за превалявания има в интервала 13-15 февруари.

Отново ще има и дъжд, и сняг, само че без трайна снежна завивка. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР