Фесто производство ще инвестира 20 милиона лева тази година в

...
Фесто производство ще инвестира 20 милиона лева тази година в
Коментари Харесай

Световен лидер в производството на сензори ще инвестира 20 милиона лева в софийския си завод през 2022-а

" Фесто произвеждане " ще влага 20 милиона лв. тази година в завода си в София. Компанията е международен водач в производството на датчици и такъми към тях, както и на присъединителни кабели.

Развойният център на немската компания в българското дружество е един от най-успешните в международен мащаб. Предвижда се баботните места в центъра да бъдат увеличени с над 30% единствено през тази година, като това ще го направи вторият максимален, след този в централата на компанията в Германия.

По думите на шефът на компанията за България Георги Атанасов сдружението създава над 1300 типа произведения и влага в новаторски решения, с цел да отговори на потребностите на пазара. Производството се подкрепя от личен R&D център, където в съдействие с немския отдел за развойна активност, се работи по доста нови планове, свързани с възобновяване и допълнение на индустриалната стратегия.

Един от огромните производители у нас възнамерява отваряне на нов цех макар пандемията

Компанията наема нови чиновници поради рецесията и възнамерява 22 млн. лева вложения тази година

" Фесто произвеждане ", която е част от немския тръст Festo, създава съставни елементи за процесна автоматизация, датчици за поток и налягане, свързващи кабели и електрически задвижвания.

Във " Фесто произвеждане " България работят над 1200 души, като повече от 250 са назначени през последната година. Компанията има и механически инженерен център в София с над 100 чиновници, които вършат разработки във всички инженерни дисциплини - програмен продукт, хардуер, механика и лабораторно тестване. Всеки ден се създават приблизително по 18 000 датчика, 8700 кабела, над 4500 скрепителни детайла и 5500 вентилни модула, съгласно информацията в уеб страницата.

" Фесто произвеждане ", " Смарт органик ", " УниКредит Булбанк " и " Payhawk " с награди за развиването на българо-германските стопански връзки

Общо бяха номинирани 19 компании
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР