Фестивалното лято в сърцето на столицата е в разгара си.

...
Фестивалното лято в сърцето на столицата е в разгара си.
Коментари Харесай

Фестивал Граждански Будилник 2021: Да поставим правата на сцената |

Фестивалното лято в сърцето на столицата е в разгара си. След,  акцентира върху друга значима тематика – човешките права през погледа на изкуството. Тази година 90 актьори от страната и чужбина се включиха в четвъртото издание на.

След като виртуалната аудитория избра своите в категориите Илюстрация, Фотография и Текст, пристигна ред да разберем кои са тазгодишните създатели и техните творби, които професионалното жури отличи. Чрез тематиката на състезанието беше предизвикан креативният взор на артистите върху цифровото презареждане на правото ни на сдружаване, на мирни събрания (протести) и независимост на словото. И по какъв начин в действителност се случва упражняването на тези права във виртуалния свят.

Кои са отличените произведения и техните създатели ще стане ясно на ". Събитието ще се организира на 26 август 2021 година, от 16:00 до 22:00 часа, пред Лятната сцена в Борисова градина, София . Входът е свободен.
Организаторите са подготвили набор от музикални, танцови, креативен и гражданско-образователни интензивности , подобаващи за дребни и огромни. Ето и акценти от фестивалната стратегия:

16:00 – 16:30 | РАБОТИЛНИЦА DRUM CIRCLE С ЯМБАДОН
Под темп насоките на гениите от ще се сътвори музикален кръг с ударни и перкусионни принадлежности, който ще покаже какъв брой мощ и какъв живец се крият в ритмичното сдружаване.

16:40 – 17:10 | РАБОТИЛНИЦА ЗА АФРО ТАНЦИ С МАРИЯ КОСА
Кой сподели, че би трябвало да летим до Африка, с цел да се потопим в енергичната танцова просвета на горещия континент? Там, където има темп, се ражда и танцът. В улавянето на неговата сила ще помогне и образно ще покаже по какъв начин посредством изкуството приказва за взаимност.

17:20 – 17:50 | РАБОТИЛНИЦА ЗА SWING ТАНЦИ СЪС SWING SOCIETY
Лени и Миро от ще ни обединят в пулса на едни от най-енергичните и занимателни танцувални стилове. Ще показват по какъв начин се танцува на суингинг джаз музика дружно с сътрудник с първи стъпки в най-популярния суинг танц - Линди Хоп.

18:00 – 19:00 | ТВОРЧЕСКИ АКТИВНОСТИ НА ГРАЖДАНСКИЯ БУДИЛНИК ЗА ПРЕСЪЗДАВАНЕ НА ПРАВА И ИГРАТА „ ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК “

В трите креативен ъгъла към Лятната сцена паралелно ще се проведат 5 тематични интензивности:

РИСУВАНЕ – Всеки фен на рисуването ще има опция да показа своето виждане за гражданските ни права, като на специфична картичка „ довърши “ или „ продължи “ историите на илюстрации, наградени в предишни издания на състезанието.
СНИМАНЕ – Под зоркото око на цивилен дейния фотограф Тихомира Методиева – Тихич всеки, снабден с камера или смарт телефон, ще получи указания по какъв начин да открие образците на сдружаването към нас и да ги улови през обектива си в парковата конюнктура.
ПИСАНЕ – В дума, стих или хайку ще може да запишете своето обръщение за значимостта на сдружаването, мирните митинги и свободата на словото върху стената на Гражданския Будилник. Вдъхновение може да почерпите от дебата за гражданските ни свободи, който ще развихрят студентите по право от.

„ ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК “ – Потърсете жълтото петле на Гражданския Будилник към фестивалната зона и научете какво значат правата на сдружаване, на мирните събрания и свободата на словото през образци от живия живот. За разкрилите отговорите на всички загадки ще има и специфични награди!
ЗАБАВНИТЕ ИГРИ НА - в случай че сте почитатели на зарибяващите настолни игри в огромен формат, не пропускайте да минете и през ъгълчето на и да покажете в коя игра сте мастър.

19:00 – 20:00 | НАГРАЖДАВАНЕ НА АВТОРИТЕ В КОНКУРСА „ ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК “ 2021
На гала, водена от Ива Дойчинова и Евелина Павлова от, ще бъдат оповестени отличените актьори и техните произведения в четвъртото издание на състезанието за обществено ангажирано изкуство. На събитието ще бъдат изтеглени и спечелилите в томболата от онлайн гласуването на публиката. Ще има награди и за най-активните участници във фестивалните занимания.

20:00 – 21:30 | КОНЦЕРТИ

20:00 | ACOUSTIC SOUL JAZZ BAND – помните ли работилницата по суинг танци от нагоре? Тук ще е времето да упражните наученото с джипси суинг джаз бенда под мекия глас на френския акордеон.  част от това, което ви чака.

20:50 | THE CASE – те са млада, друга и енергична тайфа. Свирят тонове авторски рок части с фюжън детайли. Чуйте ги.

Детайли с детайлите от фестивалната стратегия може да следите във.

Инициативата се осъществя с финансовата поддръжка на Столична община по СП „ Култура “ за 2021 година и Фондация „ Америка за България “ и в партньорство със Загорка АД.



Медийни сътрудници на събитието са OFFNews, Triple E.Y.E Project, Списание 8 и Неправителствени организации Портала.


_____________________
Автор на заглавната илюстрация „ Заразно положително “ е Таня Божинова, отличена в категория „ Илюстрация “ на състезанието „ Граждански Будилник “ за 2020 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР