ФестивалътOpen Vratsa стартира своето първо издание на 29ти и 30ти

...
ФестивалътOpen Vratsa стартира своето първо издание на 29ти и 30ти
Коментари Харесай

Open Vratsa с първи вълнуващи акценти от своята програма

ФестивалътOpen Vratsa започва своето първо издание на 29ти и 30ти октомври с цветна и завладяваща стратегия - изцяло в синхрон с есенните импресии в близост! Музикалната селекция на фестивала е меко казано приятна.

Жители и посетители на града ще се насладят на планове, добре разпознаваеми за ценителите на качествена музика в Българи.

Специално място е отредено на актьори, свързали своя житейски и креативен път с Враца.

Програмата включва още литературна част, модерно изкуство, обществен цирк, фешън акценти и още много…

Но дано стартираме по ноти. От главната сцена на фестивала Soul Weapons (Десислава Андонова, Александър Андонов и Димитър Горчаков) ще показват своя еклектичен микс от рип-хоп, ту степ, геридж и d&b, който ще завихри силата уместно, с цел да се насладим пълноценно на есенните фестивални дни.



Цветен акцент в програмата са Viagem ao Brasil - групировка от седем прелестни музиканти, чиито топли ритми в стила Bossa Nova ще внесат въодушевление от плажовете на Бразилия на родна земя. Небезизвестните Wet Pebbles също идват за пилотното издание на Open Vratsa в ритъма на боса нова и поп-суинг с авторски привкус.



Сцена “Старата къща ” е мястото, където ще може да забележим някои от актуалните музикални съкровища на Враца. Едно от тях е Myself Stoychev, който ще разгърне чувството за независимост посредством своята авторска музика, въодушевена “от трилър чувства и персонални сюрреалистични прекарвания ”.



Правим музикална пауза тук, с цел да отправим взор и към инсталацията на Мартиан Табаков, с която публиката ще може да взаимодейства интерактивно по време на фестивала. Голям сегмент от работата на създателя е в посока основаването на звукови обекти и утопични акустични пространства. Преживяването не е за изпускане!

Актьорът Димитър Живков ще има удоволствието да задейства силата на словото и литературата, повеждайки ни към необятния свят на Диви дол с част от разказите на Стоян Николов-Торлака.

Със своя достоверен северозападен комизъм във фестивала се включат и Цветелина Цветкова и Васил Русев-Чайката, чието наличие е с потвърдено лековит резултат.



Особено забавна стратегия за Open Vratsa са подготвили Фондация Мини Арт, които към този момент няколко години развиват обществен цирк в България. Те са подготвили работилница по обществен цирк, на която ще играем и опитвам с циркови игри, главните умения за придвижване, съгласуваност и баланс.

Ще се насладим и на спектакъла " Тракатрак " с присъединяване на Галина Риом–Ройбек и Дарио Табаков, както и на увлекателното шоу " Втори опит " на дуото Cia Palma - Италия/Бразилия. Open Vratsa ще показа и пълнометражния документален филм " Пъпна шнур " на режисьора Борис Попхристов. Един роман за мъдростта на живота в симбиоза с Природата. Поглед към гребена на еволюцията на човешкото схващане през призмата на Природното земеделие.

За повече бистрота и лекост на случването на фестивала ще се употребява безкешово заплащане.

Събитието се реализира взаимно с платформата Open Vratsa, финансовата поддръжка на Национален фонд “Култура ” и Обществен дарителски фонд за Враца и със съдействието на община Враца.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР