Фестивалът Фотофабрика , но тепърва предстои едно от най-чаканите събития

...
Фестивалът Фотофабрика , но тепърва предстои едно от най-чаканите събития
Коментари Харесай

Йозеф Куделка пристига у нас, за да открие изложбата си!

Фестивалът Фотофабрика, само че занапред следва едно от най-чаканите събития – довечера Йозеф Куделка персонално ще открие изложбата си „ Изгнания “! В нея са включени 75 фрагмента с доста забавна история, които за първи път ще бъдат показани извън Франция, точно в София.

Куделка събира тази скъпа фотоколекция в продължение на повече от 40 години, до момента в който странства из Европа. Решава да я подари на Център „ Помпиду “ в Париж, в символ на признателност за това, че през 1987 година френската страна му дава поданство:

" Да си заточеник, значи да напуснеш страната си и да нямаш право да се върнеш. Всяко заточение е друго, персонално прекарване. Аз особено желаех да видя света и да го фотографирам. Затова пътувам от 45 години. Никога не съм се задържал някъде повече от 3 месеца ".

Чешкият  умело документира живота на актуалното европейско общество и годишно следва маршрутите на фестивали, събори и огромни национални и интернационалните празници. Кариерата му е белязана от събитията през 1968-а, когато рискува живота си, с цел да снима руското настъпление в Чехословакия. Тогава фотосите му са оповестени анонимно в The Sunday Times Magazine, поради терзание някой да не навреди на него или околните му.



В изложбата ще бъдат проследени тематиките за изгнаничеството, въздействието на човешката активност върху природата, политическите и обществените спорове.

Очакваме „ Изгнания “ и самия Йозеф Куделка в Софийска градска художествена изложба от 18:00 часа!

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР