Фестивал за улични изкуства 6Fest обяви нова дата за участието

...
Фестивал за улични изкуства 6Fest обяви нова дата за участието
Коментари Харесай

“Таралеща” с нова дата в програмата на Фестивал за улични изкуства 6Fest

Фестивал за улични изкуства 6Fest разгласи нова дата за присъединяване на група “Таралеща ” и Митко Таралежков в програмата си – на 14 октомври от 20:00 ч. на ул. „ Доктор Георги Вълкович “ 6.

Входът за събитието е свободен. Събитието беше в началото планувано за по-ранна дата, само че заради заболяване на член от групата беше отсрочено.

Димитър (Митко) Таралежков е български режисьор и музикант, бард. Завършва „ Кино- и телевизионна постановка “ в „ Нов български университет “. През 2004 година печели премията на Международния фестивал за късометражно кино в Балчик с кино лентата си „ Бургас на Таралежков “. Част е от самостоятелната режисьорска група „ Бидон филм “, дружно с Олег Константинов и Никола Бошнаков. Но Таралежков е и стихотворец с китара. Първоначално извършва песните си независимо, а сега концертира дружно с групата си “Таралеща ”. Групата е в състав Митко Таралежков – вокал и китара, Александър Михайлов – саксофон и дудук, Илко Градев – акордеон, Дани Огнянов – бас и Невен Кидеров на перкусия.

Дванадесетото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest се организира с поддръжката на Община Пловдив и Национален фонд „ Култура “ като част от Културния календар на града. Основната му стратегия се състоя от 27 септември до 1 октомври, като в нея присъединяване взеха бароковият отбор “Collegium Ritornello ”, Иво Димчев, Вили Стоянов и „ Just Bossa ”, Миленита, Мила Роберт, група Le’Push. Сред събитията се отличиха и три парадни прояви – по Главната на Пловдив дефилира Представителният юношески духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев ” – Велинград,  а на Малката Главна на кокили свири цирковият актьор и музикант Dario Bulgario. Инструменталисти от Марица Брас Бенд направиха джаз флашмобове в Капана, като се показваха изненадващо и свиреха на разнообразни места в креативния квартал.

За настояща информация следете Фейсбук събитието ТАРАЛЕЩА на 6Fest Пловдив 2022 XII 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР