Фестивал на уличните музиканти ще се проведе за първи път

...
Фестивал на уличните музиканти ще се проведе за първи път
Коментари Харесай

Площад Славейков става сцена на първия Фестивал на уличната градска култура

Фестивал на уличните музиканти ще се организира за първи път в София - на 19, 20 и 21 май. Хората, които придават нюанс и наслада на нашия град, ще бъдат обединени в пъстър и радостен конгрес, който ще събере на едно място музика, стрийт арт, снимка, цирково изкуство, танцови и театрални осъществявания и доста други занимания от туптящото сърце на града - улицата, научи ДУМА от Илиана Бойчева.
Колоритът на София - обичаната дама с цигулката, чудесният господин с акордеона, надарените брейк танцьори, сантименталният саксофонист, зашеметяващите циркови актьори, вдъхновяващите хлапета с графити картините - тези незаменими персонажи от градските ни разходки ще имат своята заслужена сцена на площад " Славейков ". В рамките на три дни те ще показват своето изкуство и ще получат самопризнание и аплодисменти.
Sofia Graffiti Tour - сътрудници на фестивала, ще провеждат обиколка из града до всички емблематични улични творби на изкуството в София, както и галерия на място с творбите на петима изтъкнати улични актьори. Иван Шишиев от " Етюдите на София " ще води майсторски клас по улична снимка и галерия на негови фотоси, уловили пулса на града.
Ще има още танцьори, циркови и театрални осъществявания, изложители на градско приложно изкуство. Ще бъдат почетени и " творбите " на най-хубавите в изкуството на уличната храна и напитките.
Събитието се организира с поддръжката на Столичната община - Столична стратегия " Култура ".>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР