Фестивал на изкуствата The Вridge събра във Видин повече от

Фестивал на изкуствата The Вridge събра във Видин повече от ...

Фестивал на изкуствата събра над 300 младежи във Видин.


Фестивал на изкуствата "The Вridge" събра във Видин повече от 300 млади хора от цялата страна. За тях бяха организирани 20 работилници по кино, музикални инструменти, театър, танци, предприемачество, архитектура. В продължение на седмица те се обучаваха под ръководството на доброволци, които предаваха на други млади хора опита си.

Видин

Фестивалът е мост между младите хора, които участват и между поколенията, казват организаторите.
Михаил Стефанов, организатор: Може би основната му цел е да бъде мост между младите хора и тяхното бъдеще.Вин, участничка: "The Bridge" е една вълшебна седмица... Виждаш се с хора, които обогатяват твоята гледна точка по невероятни начини и е страшно забавно.Кали, участничка: Независимо какво искаш да твориш, понеже има много работилници, винаги можеш да си намериш мястото.
За да опазят природата, младите хора са изработили система за рециклиране на пластмасата, а събирането на всички отпадъци е разделно.
Христо, участник във фестивала: Всички шишета, които се използват в лагера, ги носим там и и се преработват и след това от тях можем да направим неща...от рециклирана пластмаса.
Заниманията на фестивала се ръководят от студенти или млади хора, които вече са се наложили в професията си, сред които и актрисата Луиза Григорова.
Луиза Григорова, ръководител на работилница актьорство в киното: За мен това да мога да предам от опита си, да мога да вдъхновя още хора за това, с което аз се занимавам е голямо богатство. Обогатява ме не по-малко отколкото аз обогатявам децата.Божана, участничка в работилницата по актьорство в киното: Това е едно от нещата, които чакам през цялата година. Изпълнено е с много емоции, с много специални моменти и също така много неща, които научавам.
Още от сега много от младежите казват, че ще участват във фестивала и следващото лято.

Източник: bnt.bg