Фермери недоволстват от готвени законови промени Фермери се заканиха да

...
Фермери недоволстват от готвени законови промени Фермери се заканиха да
Коментари Харесай

Фермери недоволстват от готвени законови промени

Фермери недоволстват от готвени законови промени Фермери се з аканиха да излязат на митинги и да блокират пътища в страната. Причината е в препоръчаните промени в закона за горивата , които ще задължат земеделските производители да се записват по нови бюрократични режими, в случай че употребяват гориво за аграрни потребности. От Националната асоциация на з ърнопроизводителите са изрично срещу измененията . На 3-ти април фермерите ще създадат протестно зареждане на тракторите си в всеобщите бензиностанции, а не във ведомствените.
 
Зърнопроизводителят Радослав Христов изясни повече за предлагането, което фермерите дават: „ Предложението е едно-единствено. Тъй като не сме, както всички схванаха, търговци и складодържатели на горива, земеделските производители, които са крайни консуматори и упражняват характерна активност, да бъдат отвън обсега на този закон ”.
 

Христов подсети, че преди две години още веднъж имаше развълнуван спор, бяха извършени срещи и в последна сметка там нещата са били урегулирани с разпоредба. „ В момента на земеделския производител му е вменено задължението всяка доставка на гориво да я регистрира в Национална агенция за приходите по електронен път – от кого я е купил, в какъв брой часа, какъв брой литра, с какъв документ, фактура и по този начин нататък. Тоест режимът към този момент е урегулиран , изработен е. Продължават да се вменяват в ърху тези режими спомагателни, с спомагателни финансови условия ”, твърди зърнопроизводителят.
 
По думите му с цел да бъде даден аграрни производител в синхрон с готвените промени, то би му се наложило да даде спомагателни средства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР