Фермер от Нова Зеландия фотографира диви зайци, които за да

...
Фермер от Нова Зеландия фотографира диви зайци, които за да
Коментари Харесай

Зайци се спасиха от наводнение на гърба на овце …

Фермер от Нова Зеландия фотографира диви зайци, които с цел да се спасят от наводненията са се изкатерили на гърба на овце.  В края на юли наводнения мъчат жителите на област Отаго на острова.

Фермерът Фърг Хорн наминал да проконтролира овцете си след мощния дъжд, довел до наводнения. Той даже очаквал да откри огромна част от стадото удавено, само че с наслада разкрил, че овцете са се изкачили на допустимо най-високата точка на пасището и са оживели, тъй като там водата стигала доникъде на краката им. Още по-изненадан бил фермерът от държанието и смелостта на няколко диви зайци, които с цел да не се удавят са се покачили … на гърбовете на някои от овцете.

Два заека седят на гърба на овца, с цел да избегнат водата…

В Нова Зеландия дивите зайци са доста разпространени  и са считани за вредители, а държавното управление даже има проект да се оправи с тях до 2050 година Фермерът Хорн споделя, че от 40 години стреля по диви зайци във фермата си, само че съответно тези оставил живи, поради изобретателността и смелостта им.

Силните наводнения затрудниха живота в източния завършек на района Отаго, където има доста домове под водата и много хора бяха евакуирани.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР