Ферментиралата папая е естествен тоник за целия организъм. Тази хранителна

...
Ферментиралата папая е естествен тоник за целия организъм. Тази хранителна
Коментари Харесай

Ферментирала папая - защо да приемаме естествената добавка

Ферментиралата папая е натурален тоник за целия организъм. Тази хранителна добавка е знамение освен срещу стареене, само че има доста потребни свойства, които занапред ще бъдат откривани.

Свойствата и изгоди от ферментиралата папая

- енергетик, противодейства на астения;

- отводнява, бори се със задържането на вода;

- имуномодулатор и укрепва имунната система;

- срещу стареене, против оксидативен стрес;

- оказва помощ за детокс;

- антиоксидант, защищава и укрепва сърцето и костите.

Свойствата и изгодите от ферментиралата папая

Ферментиралата папая е добра естествена добавка, тя в действителност може да бъде потребна по време на промяната на сезоните.

Свежата папая пък е чудесно естествено средство срещу отмалялост и отличен съдружник за по-добро храносмилане (благодарение на папаина, нейния присъщ ензим).

Но един път ферментирала, папаята в допълнение усилва своите потребни свойства, изключително тези, свързани със способността за подсилване на имунната система и противопоставяне на производството на свободни радикали.

Едно от лечебните свойства на ферментиралата папая е нейното енергийно деяние, което противодейства на положенията на психофизическа астения (характерни при промяната на сезона).

Действа отводняващо

Папаята съдържа витамини (витамин А, витамин С, витамин Е и витамини от група В) и минерални соли като калий. Последният работи и като " дренаж ": заради тази причина ферментиралата (и неферментирала) папая може да бъде потребна и за битка със задържането на вода и целулита.

 Ферментирала папая - за какво да одобряваме естествената добавка

Укрепва имунната система

Естествените добавки въз основата на ферментирала папая също могат да бъдат функционални за подсилване на имунната система. Ферментиралата папая е доста потребна преди зимния интервал или когато се чувствате уплашени и затова сте по-уязвими към офанзиви от вируси и бактерии. Всъщност ферментиралата папая има имуномодулиращо и в това време антиоксидантно деяние.

Против стареене и против оксидативен стрес

Ферментиралата папая се смята за добавка със мощно деяние срещу стареене. Този тип папая работи непосредствено върху свободните радикали (отговорни за стареенето и клетъчната дегенерация), като ги разгражда и предотвратява тяхното формиране. Това се дължи на мощното антиоксидантно деяние, подсилено и от бета-глюканите, съдържащи се във ферментиралия артикул.

Следователно ферментиралата папая работи против оксидативния стрес и по този метод извършва и противовъзпалителна функционалност на клетъчно равнище. Сред потребните странични резултати от приемането на ферментирала папая са и повишение на концентрацията и умствената изясненост.

Ферментиралата папая, както и пресните плодове, също подкрепят храносмилателните функционалности. Заслугата е на ензимите, съдържащи се в пулпата на плода, в това число папаин. Тези характерни ензими оказват помощ за смилането на протеини, като тези на месото, тъй като те са в положение да ги „ унищожат “ и също по този начин да облекчат свръхрастежа на черния дроб.

Затова ферментиралата папая може да бъде съвършен съдружник за детокс и пречистващи диети, изключително в прехода от зимата към пролетта.

Антиоксидант, защищава и укрепва сърцето и костите

Ферментиралата папая е отличен другар на сърцето и костите. Всъщност, с помощта на високото наличие на флавоноиди (антиоксиданти), ферментиралата папая пази сърдечно-съдовата система, като я укрепва.

Следователно, тя е добавка, способна да даде подтик на сила даже на микроциркулацията. В допълнение, папаята е богата на калий и калций: нейната интеграция може да помогне за попречване на остеопороза (заедно с подобаваща диета и непрекъсната физическа активност).

Противопоказания

Въпреки че е добра хранителна добавка, ферментиралата папая не е чудодейно лекарство, нито е добре да се злоупотребява с нея. Освен това този тип добавки (макар и натурални) са противопоказани при бременност, кърмене и при съществуване на остри или хронични стомашно-чревни болести.

Ако желаете да прочете и повече информация по отношение на добавки за подсилване на имунитета, вижте:

- Какви билкови добавки има и защо са полезни;

- Най-добрите хранителни добавки за стави и кости.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР