Фериботен комплекс-Варна ще се превърне в ключова точка за техниката

...
Фериботен комплекс-Варна ще се превърне в ключова точка за техниката
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Фериботен комплекс-Варна е ключова точка за възстановяването на Украйна

Фериботен комплекс-Варна ще се трансформира в основна точка за техниката и товарите към Украйна в процеса на възобновяване ѝ. Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков по време на посещаване през днешния ден на комплекса.

„ Фериботният комплекс е единственото транспортно оборудване в Европейския съюз, позволяващо транспорт с вагони, каквито се употребяват в Украйна, без претоварване. Поради систематична липса на вложения оборудването е доведено до състояние, в което огромна част от него е негодно за потребление “ , добави транспортният министър.

Той изясни, че затова още през юни е основана бърза организация и е почнала огромна ремонтна стратегия на стойност 13 млн. лв. , обезпечени от Директива за птиците „ Пристанищна инфраструктура “. В момента се организират 4 публични поръчки , като се чака до края на годината да бъдат подписани договорите. Те включват ремонт на външния паркинг на комплекса, вътрешната пътна мрежа, както и на най-важните здания в комплекса.

Георги Гвоздейков във Варна. Снимка: МТС

„ Важно е да се означи, че такива вложения във Фериботния комплекс във Варна не са правени откогато е издигнат “ , уточни Георги Гвоздейков.

Министър Гвоздейков разяснява още, че войната в Украйна съществено е трансформирала транспортните потоци и логистичните вериги , което постанова ускорена работа по мултимодалния кулоар Sea2Sea, свързващ Егейско с Черно море, като различен вид на черноморските транспортни връзки.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР