Ферари ще тества нов под през втория ден от предсезонния

...
Ферари ще тества нов под през втория ден от предсезонния
Коментари Харесай

Ферари прави промени за втория ден на тестовете

Ферари ще тества нов под през втория ден от предсезонния тест на тимовете от Формула 1. Тренировките се организират на пистата Сахир в Бахрейн, където в края на идната седмица е първи кръг от международния шампионат за сезон 2023.

Новият болид на Ферари SF-23 направи общо 136 обиколки при първата си поява за тествания на писта през вчерашния ден. Карлос Сайнц и Шарл Льоклер бяха с трето и четвърто време в общото нареждане. Антъни Дейвидсън разяснява, че съгласно него от Скудерията са били с стратегия с доста гориво през целия ден. Той счита, че в SF-23 има още доста капацитет, който занапред ще се разкрива.

Съперниците също са следили работата на Ферари. Източници от Ред Бул и Мерцедес споделиха с Ауто Мотор унд Шпорт, че болидът на Скудерията бил неустойчив в следобедната сесия. Според тях нещо не било напълно наред с салдото на колата. От Ред Бул отбелязали и съществено изхабяване на гумите при новото Ферари. Смята се обаче, че в италианския отбор са изпитвали разнообразни отстояния по отношение на асфалта, което може да е причина за по-високо изхабяване.

Сайнц кара в утринната сесия на Сахир, Льоклер – следобедната. Днес редът е същият.

„ Общо взето първият ден беше позитивен. Надеждността бе добра. Нямахме проблеми. Изпълнихме предварителната си стратегия и събрахме скъпи данни, което е в действителност окуражаващо “, показа Сайнц.

„ Напреднахме добре с настройките денем. Също по този начин успяхме да получим положителни резултати от гумите, които тествахме в Абу Даби [в края на 2022 г.]. Като цяло напредъкът до момента е добър и чакам с неспокойствие да продължи и във втория ден проби “, добави водачът на Ферари.

Льоклер направи малко аеродинамични тествания. След това се концентрира върху дълги серии.

„ Тествахме по малко от всичко “, сподели Льоклер.

„ Фокусът ни беше върху работата по настройките, съчетана с тествания на гуми и аеродинамично прилепяне, както и пробези с разнообразни равнища на гориво “, добави водачът на Ферари.

Шефът на Ферари Фредерик Васьор също разяснява първия ден предсезонни тествания в Бахрейн

„ Много е рано да се каже нещо съответно, само че първото чувство е положително “, призна Васьор. „ Най-важното нещо беше да натрупаме километри и да нямаме никакви проблеми. Успяхме да осъществим проекта и всичко върви добре. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР