Феновете трябва да могат да се върнат на стадионите за

...
Феновете трябва да могат да се върнат на стадионите за
Коментари Харесай

Шефът на кабинета на Меркел: Феновете трябва да могат да се върнат на стадионите

Феновете би трябвало да могат да се върнат на стадионите за мачовете от Бундеслигата през идващия сезон, съгласно шефа на кабинета на канцлера Ангела Меркел - Хелге Браун.

Той съобщи пред "Bild am Sonntag ", че "спортните събития могат да се организират със фенове със обществено разграничаване и идея за хигиена ". Миналият сезон бе приключен в Първа и Втора Бундеслига без почитатели по трибуните поради пандемията на ковид.

Германската футболна лига заяви, че в сряда е изпратила подробна идея до Бундеслигата и клубовете от второ равнище по какъв начин да ръководят последователното завръщане на почитателите за сезон 2020-21 година, който стартира в средата на септември. Министерството на здравеопазването удостовери, че проектът съдържа основни аспекти на предварителната защита на инфекцията.

Решенията дали да бъдат пускани почитателите ще бъдат възлагани на локалните здравни управляващи за всеки клуб, а Браун сподели, че би трябвало да се заобикаля прекомерното скупчване. "Стадионите няма да бъдат разпродадени и всичко би трябвало да бъде проведено и следено добре. Тогава към този момент няма да би трябвало да бъдат празни ", сподели Хелге Браун.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР