Феновете се стреснаха и се наложи бащата на шок рока

...
Феновете се стреснаха и се наложи бащата на шок рока
Коментари Харесай

Алис Купър и жена му сключили пакт на смъртта

Феновете се стреснаха и се наложи бащата на потрес рока да изясни: “Спокойно, никой няма да се самоубива ”

“Ние сключихме пакт - няма метод да оцелеем един без различен. Не мога да пребивавам без нея. Казали сме си, че в никакъв случай няма да настъпи време, когато единият от нас ще би трябвало да постави печал за другия. Каквото и да се случи, ще сме дружно. ”

Тези думи на един от най-ексцентричните реализатори, които светът познава, хвърлиха почитателите му в смут, по-дълбок даже от гилотините, бесилките и отровните змии, които са привикнали да виждат на неговите шоута. Алис Купър и брачната половинка му от 43 година Шерил Годард са сключили пакт на гибелта, гръмнаха английските вестници. Наложи се 71-годишният музикант бързо да внесе изясненост какво е желал да кажe.

“Те обичат да трансформират всичко в сензация, съобщи ден по-късно Купър, имайки поради жълтите вестници. Попитаха ме: “Какво ще стане, в случай че някой от вас почине? Отговорих: “Такова нещо не е допустимо да се случи. Ние сме непрестанно дружно.

Ако ме удари

гръмотевица,

ще удари и нея,

тъй като в този миг тя ще върви компактно до мен ”.

“Имаме пакт на живота. Толкова доста обичаме живота - написа артистът в изказване в USA Today. - Това, което имах поради е, че защото сме непрекъснато дружно, у дома или на пътя, това, което ще се случи с единия, най-вероятно ще се случи и на другия. Никой от нас няма никакво желание да се самоубива ”, уточни още той.

Купър и Годард са женени от 1976 година Година по-рано балетната хореографка се причислява към шоуто му като танцьорка. Имат три деца - Калико, на 38 година, Дашиъл, на 34 година, и Сонара, на 27 година

“Така или другояче, имам задължения до 2028 година ”, реагира Купър с възприятие за комизъм на “пакта на гибелта ”.

Истината в него обаче е пословичната обвързаност сред основателя на потрес рока и неговата брачна половинка. “43 години съм женен за най-прекрасното момиче на света. Хората си мислят, че такива като мен избират да са надалеч от дамите си, само че тя е моят най-хубав другар ”, споделя Алис Купър.

Алис и Шерил се срещат 6 година откакто значително инцидентно американецът става основоположник на потрес рок жанра. През 1969 година Винсънт Деймън Фърниър, както е същинското му име, и неговата тайфа “Алис Купър ” изнасят концерт на фестивал в Торонто. Облечени са екстравагантно, в тесни костюми с пайети, само че нищо повече. Тогава някой от публиката

хвърля на

сцената импортирана

неизвестно от кое място

жива

кокошка

Убеден, че тя хвърчи и ще прелети през хората пред него, фронтменът мята пилето назад към феновете. Пернатото обаче пада някъде към първите редове, еуфоричната навалица го раздира на части и връща кървавите парчета още веднъж на сцената.

На идващия ден случаят е по първите страници на доста вестници. Там е разказано, че солистът на групата е откъснал на сцената главата на клетата кокошка и е изпил кръвта ѝ.

Известният композитор и продуцент Франк Запа, който не е участвал на концерта, звъни на Алис Купър и го пита направил ли е това, за което таблоидите пишат. Той дава отговор: “Не ”. Но Запа го поучава: “И да не си, не го признавай ”. Той прелестно схваща за каква непредвидена реклама става дума.

Тази злощастна история основава особения злокобен жанр на групата и скоро я прави световноизвестна. Водещата фигура в нея през 1975 година стартира солова кариера, като приема за персонално име названието на бандата - Алис Купър, само че усъвършенства хорър атмосферата на шоутата си. Бутафорната кръв стартира да се лее несметно по време на осъществяванията му. Името на първия му солов албум също е показателно - “Добре пристигнали в кошмарите ми ”. Запазена марка на представленията на Купър стават псевдоекзекуциите на сцената, като най-често на тях е подлаган самият той поради “неморалното си държание ”.

Веднъж обаче

изпълнителят

едвам

не се обесва

пред почитателите. Друг негов коронен номер е да излиза да пее с голяма змия към врата. Многократните опити шоутата му да бъдат забранявани единствено ускоряват интереса към тях.

Освен музикант Алис Купър е и кино артист, голф състезател, ресторантьор и радиоводещ на рок предаването “Нощи с Алис Купър ”. Тъй като в началото Алис Купър е името на цялата група, някогашният ѝ вокал заплаща всяка година на сътрудниците си за правото да го употребява с комерсиална цел.

Въпреки че като съвсем всички известни рок реализатори Купър също минава през кокаина и алкохола, той се почиства точно с помощта на поддръжката на огромната си обич Шерил Годард. Твърди, че през 70-те години в Лос Анджелис е било съвсем невероятно да не се друсаш. “Но аз минах през този интервал и повече не съм пипнал дрога ”, твърди фамозният музикант.

Всичките му другари са безапелационни, че в персоналния си живот той няма нищо общо със театралния си облик - благ, грижлив брачен партньор и татко, човек с възприятие за комизъм. И нещо напълно ненадейно - Купър няма нищо срещу понякога да е бавачка на двете си внучета близнаци.

“Ти играеш

страшилище, само че

не си страшилище,

дядо ”,

казвали му те. Алис се смее и признава, в днешно време е доста мъчно да шокираш който и да било, както той го е правил преди време. “Когато си по-малко фрапантен от това, което всеки ден демонстрират по Си Ен Ен, по-добре да престанеш да опитваш да шокираш ”, признава рок звездата.

Връщайки се още веднъж към раздутата история за пакта на гибелта, Купър се майтапи, че надали скоро ще мине в отвъдното, тъй като родът му е от дълголетни хора.

И дава за образец

96-годишната си

майка,

която е негово ентусиазъм. “Тя е неразрушима. Това несъмнено е в гените ни. Аз съм на 71 година и тежа колкото тежах на 30 години. Тялото ми в никакъв случай не се изтощава. Не пуша. Не съм близнал алкохол от 37 години, не хапвам нищо сладко ”, споделя рокмузикантът, който акцентира, че 2-та часа на сцената са най-хубавата аеробика.

Скандалният реализатор два пъти е гостувал в България - през 2000 година той изнесе концерт на стадион “Академик ”, а през 2008 година пя на рок фестивала в Каварна. В момента обикаля света освен като солист, само че и като част от триото “Холивудските вампири ”, което включва още артиста Джони Деп и китариста на “Аеросмит ” Джо Пери. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР