Канали на Disney като ESPN отпаднаха от Charter Spectrum поради продължаващ спор

...
Феновете на спорта и други предложения на Disney ще трябва
Коментари Харесай

Феновете на спорта и други предложения на Disney ще трябва да се справят без един от най-големите кабелни доставчици в страната.

Disney изтегли програмите си от Charter Spectrum в четвъртък вечерта, въпреки че притежаваните от Disney мрежи ESPN отразяваха големи спортни събития на живо като US Open и колежански футбол.

На фона на счупена „видео екосистема“, Charter Communications каза, че „Disney – досега – настояваше за традиционна дългосрочна сделка с по-високи ставки и ограничена гъвкавост на опаковките“, в презентация, предоставена преди уебкаст на инвеститор. „Disney отхвърли нашето предложение и изтегли своите видео канали от видео клиентите на Charter на 31 август“, добави той.

Кабелният доставчик твърди, че предложението на медийния конгломерат би довело до значително увеличение на разходите за абонатите, които също биха били натоварени с канали, които може да не искат да гледат. Този вид споразумение между собствениците на канали и кабелните доставчици е норма от десетилетия, но възходът на стрийминг модела доведе до нов натиск и за двамата.

Хартата казва, че има 14,7 милиона абонати за видео на своя уебсайт.

Disney Entertainment каза в изявление, че той „има успешни сделки с доставчици на платена телевизия от всякакъв вид и размер в цялата страна и тарифите и условията, които търсим в това подновяване, се ръководят от пазара . Ангажираме се да постигнем взаимно съгласувано решение с Charter и ги призоваваме да работят с нас, за да сведат до минимум смущенията за своите клиенти.“

Спорът накара феновете на спортове като футболния мач между университета на Флорида и университета на Юта или мача между тенисист номер 1 при мъжете Карлос Алкарас и Лойд Харис във втория кръг на US Open по ESPN.

„Ние сме много разочаровани за нашите фенове и зрители в цялата страна, че Spectrum и Charter не можаха да разрешат спора си с Disney, което доведе до загуба на ESPN отразяване на мачовете в четвъртък вечер“, US Open Tennis публикува до X, платформата за социални медии по-рано известен като Twitter. „Надяваме се, че този спор може да бъде разрешен възможно най-бързо.“

Разногласията относно таксите за превоз не са новост, особено след като рязането на кабели и стриймингът навлязоха в традиционния кабелен бизнес – понякога дори се превръщаха в грозни спорове, въпреки че Disney трябваше да разреши конфликт с услугата за стрийминг YouTube TV през 2021 г.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР