Феновете на Локомотив се сбогуваха с един от най-големите си

...
Феновете на Локомотив се сбогуваха с един от най-големите си
Коментари Харесай

Бурни аплодисменти и скандирания Илко Пиргов, вратарят изигра последния си мач за Локомотив

Феновете на Локомотив се сбогуваха с един от най-големите си любимци - вратарят Илко Пиргов. Вратарят приключи кариерата си през днешния ден в контролата против Марица на " Лаута ".
Прочетете още
Бурни овации и викания Илко Пиргов огласяха стадиона. В началото на дуела Пиргов си направи обща фотоси с играчите на Локомотив. 

В 7-та минута Локомотив получи дузпа, а под бурните възгласи на почитателите - Илко, Илко вратарят беше свикан да извърши дузпата. Колегата му Илия Николов обаче хвана изстрела на Пиргов и се резервира нулевото тъждество. 

В 11-та минута пристигна момента, в който напусна терена под бурните овации на почитателите. Играчите на двата му направиха шпалир, а той отстъпи мястото си на Динко Хоркаш. Минутата не беше инцидентна, тъй като Пиргов има общо 11 избавени дузпа с екипа на Локомотив. 

Пиргов даде фланелката си на младия вратар на Локомотив Кристиян Томов. Той получи специфична статуетка под формата на ръкавица от легендата на Локомотив Христо Бонев и специфичен колаж с най-хубавите му моменти от дребен почитател на Локо.

Пиргов е притежател на Купата на два пъти, един път Суперкупата и един път сребърните медали с Локомотив. 

За клуба изигра 99 публични срещи. Играл е още за тимовете на Черно море, Литекс, Берое, ЦСКА, Пирин и румънския Отопени. 

Печелил е още един път шампионската купа, веднъж Купата и един път Суперкупата с ЦСКА. Има и още една Купа България с тима на Черно море. 

Пиргов остава в Локомотив, само че ще бъде с нова роля в клуба като координатор. 



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР