Феновете на Левски поискаха мажоритарния пакет акции. От Тръст Синя

...
Феновете на Левски поискаха мажоритарния пакет акции. От Тръст Синя
Коментари Харесай

Фенове на "Левски" поискаха мажоритарния дял акции

Феновете на " Левски " желаеха мажоритарния пакет акции. От Тръст " Синя България " възнамеряват основаването на сдружение, в което да бъдат трансферирани 50% + 1 акция от дяловете в клуба.

През 2015-а година последователите на " Левски " посредством Тръст " Синя България " получиха 10% от акциите на клуба, дадени безплатно от тогавашните притежатели - Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов. Сега от Тръста оферират ново прекачване на акции в ново съдружие. Този път обаче упоритостта е почитатели да бъдат мажоритарен притежател на " Левски ".
Снимка: Lap.bg
Към момента главният дял е владеене на Наско Сираков - 86,6%. Предложението на " Синя България " е голмайстор номер едно в историята на клуба да трансферира най-малко 40% + една акция на ново сдружение, което да бъде благосъстоятелност на последователите на клуба, а Тръстът, като миноритарен притежател, да трансферира напълно своите 10%.

" Идеята е това съдружие да бъде мажоритарен притежател на " Левски ". Ясно е, че ще би трябвало господин Сираков да даде своите акции. Това са неща, които ще бъдат изчиствани във времето. Г-н Сираков на първото Общо заседание разгласи, че негов проект е до 2 години " Левски " да се върне на левскарите ", сподели членът на УС на " Синя България " Момчил Лазаров.
Снимка: Lap.bg
Подкрепа за сходни дейности има и от треньора на " сините " Станимир Стоилов. " Ние имаме някаква концепция, която дайте да не се опорочава. Да се постъпи тъкмо, че става въпрос за почтеност и честност. И Сираков има, от това което съм чул, има предпочитание да се случи, само че би трябвало да се събере сериозна численост левскари - 15-20 хиляди души, с цел да се откри това придвижване ", разяснява Стоилов.

Дружеството, което може да се трансформира в мажоритарен притежател на " Левски ", все още не е основано. Няма импортирана изясненост също по какъв метод то би могло да финансира клуба и кои фенски организации със свои представители биха се присъединили в ръководството на клуба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР