Феноменалните изяви на Григор Димитров не спират! Гришо се класира

...
Феноменалните изяви на Григор Димитров не спират! Гришо се класира
Коментари Харесай

Феноменално! Гришо победи и Зверев, на финал в Маями е!

Феноменалните изяви на Григор Димитров не стопират! Гришо се класира на край на шампионата от сериите " Мастърс " в Маями след победа с 6:4, 6:7 (4), 6:4 против петия в международната класация Александър Зверев. Българинът изигра следващия си страховит мач и спря серията си от 7 следващи загуби против германеца, който не беше побеждавал от 2014 година

За възродения Григор Димитров това е трети следващ триумф против тенисист от топ 10, откакто в предходните си два мача победи Хуберт Хуркач и Карлос Алкарас. Победата е и втора поредна против тенисист от топ 5. С триумфа той си обезпечи завръщане в десетката на международната класация за първи път от 2018 година

Българинът ще играе в мача за купата на шампионат, в който най-хубавото му класиране преди тази година беше осминафинал. Това ще е трети край за Димитров на " Мастърс " шампионат след Синсинати през 2017 година, където завоюва купата и Париж през предходната година, където загуби от Новак Джокович.

Финалът е трети за Димитров от началото на годината след тези в Бризбейн и Марсилия. В мача за трофея Димитров ще срещне Яник Синер, който победи с 6:1, 6:2 Даниил Медведев. Димитров има една победа и две загуби от италианеца.



Срещу Зверев българинът не позволи нито един пробив, като завоюва 78% от точките на първи сервис. Той приключи с 18 аса и 44 печеливши удара.

И двамата тенисисти печелеха безапелационно подаванията си в първия сет. При 2:2 Зверев стигна до точка за пробив, само че я пропусна. Димитров получи късмет при 5:4 в своя изгода, а след нова неточност на Зверев стигна до пробив и завоюва първия сет.

Във втория сет до пробиви не се стигна. Зверев поведе с 4:1 в тайбрека и удържа задатъка си до края. Димитров избави брейкбол в третия сет, а при 3:3 стигна до две точки за пробив и съумя да осъществя първата със ужасно отиграване, като стигна до точката, макар че беше съвсем паднал на корта. До края той печелеше своите подавания и стигна до триумфа след 2 часа и 39 минути.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР