ФЕНИКС (AP) — Доставчиците на аборти в Аризона обещаха в

...
ФЕНИКС (AP) — Доставчиците на аборти в Аризона обещаха в
Коментари Харесай

Решението за абортите в Аризона преобръща правния и политически пейзаж от Финикс до Вашингтон

ФЕНИКС (AP) — Доставчиците на аборти в Аризона дадоха обещание в сряда да продължат да дават услуги, до момента в който не бъдат принудени да спрат, заричане, което идва ден откакто Върховният съд на щата утвърди методът за използване на закон от 1864 година, криминализиращ аборта по време на бременност, в случай че животът на дамата не е изложен на риск.

Решението на съда раздруса щата, до момента в който дамите, в това число лекарите, се бореха с това по какъв начин да отговорят на закон, който идва без изключения за обезчестяване или блудничество.

Щатските законодатели се събраха, защото натискът от демократите и някои републиканци, в това число някогашния президент Доналд Тръмп, се намеси. Демократите в Камарата на представителите и най-малко един републиканец се пробваха да стартират полемика в сряда по отношение на анулацията на възбраната от 1864 година, само че водачите на Републиканската партия, които командват болшинството, я затвориха два пъти и бързо прекъснаха. Възмутените демократи избухнаха в викания „ Срам! Срам! Срам! ”


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР