Фемке Бол (Нидерландия) и Якоб Ингебригтсен (Норвегия) бяха наградени за

...
Фемке Бол (Нидерландия) и Якоб Ингебригтсен (Норвегия) бяха наградени за
Коментари Харесай

Фемке Бол и Якоб Ингебритсен бяха определени за най-добри лекоатлети на 2023 година в Европа

Фемке Бол (Нидерландия) и Якоб Ингебригтсен (Норвегия) бяха наградени за най-хубави лекоатлети а за втора поредна година на годишната гала по връчването на оценките на Европейската атлетика във Вилнюс (Литва). Те получиха премиите си персонално от президента на централата Добромир Карамаринов.

И двамата завоюваха по два златни медала на европейското състезание по лека атлетика в зала в Истанбул като въведения към мощното им показване навън и купите на международния шампионат в Будапеща.

След трагично рухване на финала на смесената щафета на 4 по 400 метра Бол се завърна, печелейки златни медали на 400 метра с трудности и с женската щафета на 4 по 400 - неин 16-и златен орден от шампионати на Европа, а Ингебригтсен стана сребърен медалист на 1500 метра и първи на 5000, където отбрани купата си.

И двамата спортисти сложиха върхове през 2023-а година. Бол усъвършенства дългогодишния си международен връх на 400 метра на закрито с 49.26 секунди на шампионата на Нидерландия в Апелдорн, хазаин на европейското състезание по лека атлетика в зала през 2025-а, преди да поправя и личният си европейски връх на 400 метра с трудности на 51.45 секунди на шампионата от Диамантената лига в Лондон.

Ингебригтсен сложи европейски върхове на най-малко пет разнообразни дистанции навън и приключи лятото, като завоюва на 1 миля и на 3000 метра на финала на Диамантената лига в Юджийн с европейски върхови достижения надлежно от 3:43.73 и 7:23.63 минути. Той също по този начин сложи и международен връх на 2000 метра - 4:43.13 минути, международен връх на две благи - 7:54.10 минути и европейски връх на 1500 метра от 3:27.14.

Фемке Бол беше номинирана за премията Спортист на годината на Европейската атлетика дружно с двойната международна шампионка Мария Перес (Испания) и Ярослава Магучих (Украйна), до момента в който Ингебригтсен победи за оценката Арманд Дуплантис (Швеция) и Милтиадис Тентоглу (Гърция).

В категорията " Изгряващи звезди " наградите получиха европейските първенци до 20 години Ангелина Топич от Сърбия и италианецът Матиа Фурлани.

За първи път бяха наградени и най-хубави треньори на годината - Тайво Маги (Естония) и Альона Фоменко (Латвия).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР