Фелипе Рейес се оттегля от националния отбор по баскетбол на

...
Фелипе Рейес се оттегля от националния отбор по баскетбол на
Коментари Харесай

Рейес последва Наваро и се сбогува с националния

Фелипе Рейес се отдръпва от националния тим по баскетбол на Испания. Капитанът на Реал (Мадрид) направи решението си публично притежание дни преди началото на клубния сезон, а и като че ли бе загатнал за това с почивката, която си взе за ЕвроБаскет 2017.

Така 37-годишното крило последва дългогодишния си съотборник и другар Хуан Карлос Наваро, който също се отдръпна от селекцията, само че го стори с орден от отминалото Европейско.

Рейес е част от златното поколените “1980” на испанския баскетбол и затваря вратата на “Ла Роха” с общо 10 медала от значими шампионати - 3 европейски и 1 международна купа, два сребърни медала от олимпийски игри, два сребърни медала от ЕвроБаскет, както и по едно бронзово отличие от ЕвроБаскет и олимпийски игри.

Felipe Reyes confirma en la presentación de la #LigaEndesa su retirada de la Selección española. ¡Gracias por tanto, Espartaco! pic.twitter.com/csW8YwcDjA
— PUNTO PELOTA (@puntopelota) September 25, 2017
“Преди време разясних с представители на федерацията, че в един миг идва време да спреш. И просто би трябвало да го кажеш”, сподели Рейес при среща с медиите преди началото на сезона в Лига АСВ.

204-сантиметровата легенда оставя зад тила си общо 236 мача с мъжкия народен тим, а на равнище подрастващи има още няколко триумфа - купа от ЕвроБаскет за 18-годишни през 1998 година във Варна, купа от Мондиал 1999 в Лисабон година по-бързо, както и бронз от ЕвроБаскет за младежи в Охрид през 2000 година.

Сега Рейес ще се концентрира напълно върху изявите си с екипа на Реал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР