Феликс Оже-Алиасим пази отлични спомени от АТР 500 надпреварата в

...
Феликс Оже-Алиасим пази отлични спомени от АТР 500 надпреварата в
Коментари Харесай

Като по учебник: Миналогодишният шампион опустоши бивш №21 на старта в Ротердам

Феликс Оже-Алиасим пази отлични мемоари от АТР 500 конкуренцията в Ротердам, откакто точно там завоюва своята първа купа при мъжете през предходната година, надделявайки над Стефанос Циципас във финалния конфликт. Канадецът постави образцово начало и на тазгодишната си акция в нидерландския град, откакто през днешния ден напълно наложи волята си над международния №80 Лоренцо Сонего с безапелационното 6:2 6:3, реализирано след по-малко от 90 минути игра. По този метод осмият в света продължава към втория стадий на надпреварата, където го чака директен дуел против тръгналия от квалификациите Грегоар Барер, който на старта отстрани Давид Гофен.

Срещата започва равностойно, като в откриващите минути от нея разиграванията биваха къси и елементарно печелени от сервиращия тенисист. С придвижване на времето обаче любимецът в конфликта изостри ретурите си и все по-често предизвикваше грешки от ракетата на противника си, като точно с помощта на този собствен нападателен метод съумя да реализира два пробива и да завоюва четири следващи гейма, с цел да затвори дебютния сет в своя изгода.

Канадецът изпита съмнения на старта на втората част, където след няколко нетипични за него неточности бе изправен пред две рискове от загуба на подаването си. Тогава обаче вездесъщият му сервис подсети за себе си и напълно скоро брейкболите бяха заличени. Миналогодишният първенец продължи да пласира мощни удари в половината на италианеца, който по този начин и не успяваше да откри вярната рецепта за противопоставяне против съвсем безпогрешния си противник. Северноамериканецът осъществя пробив в средата на сета, с цел да поведе с 4:1, след което не срещна каквито и да е усложнения по пътя към крайната победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР