Фелдшер беше открит мъртъв в кабинета си тази сутрин в

...
Фелдшер беше открит мъртъв в кабинета си тази сутрин в
Коментари Харесай

Бивш легионер е арестуван за убийството на фелдшера в село Орешник

Фелдшер беше открит мъртъв в кабинета си тази заран в тополовградското село Орешник. По случая като обвинен за ликвидиране е задържан някогашният легионер във френския легион Иван Пачелиев - прочут и с арест от предходната година поради закани против служители на реда.

Продължават огледите в здравната работа, където е осъществено убийството, както и в дома на главния обвинен - Иван Пачелиев. Няколко часа през днешния ден продължи интервенцията по задържането му, като в нея участваха и психолози.

Към 10 часа тази заран е получен сигнал в полицията за изгубването на фелшера. Хората са го търсели по телефона и се чувало, че той звъни в здравната работа.
Ивайло Иванов: На място незабавно са ориентирани екипи, помещението е било заключено, когато са влезнали вътре са видели въпросния фелшер на земята в безпомощно положение, извикан е екип на незабавна помощ, който е установил гибелта.
Основният обвинен се оказал Иван Пачелиев, който също живее в Орешник. За задържането му пристигнал екип на профилирания отряд за битка с тероризма,оръжие не е употребявано.

Ивайло Иванов: Много бързо беше арестуван по допустимо най-безопасния метод за него и за близките,
Засега от Министерство на вътрешните работи не оповестяват каква е повода за гибелта на фелшера. Заподозреният не признава виновността си, нито разговарял с служителите на реда, изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи. По думите му арестуваният е с психическо заболяване.

Христо Терзийски: Лицето е било настанявано в психиатрично заведение, след което в правосъдно съвещание е освободено. Христо Терзийски: Възможностите на полицейските органи се изчерпват с профилактични беседи и предложения за предизвестия за неизвършване на правонарушения и закононарушения.
В полицията не са получавали публични сигнали от локалните хора, че той е рисков и основава проблеми. Според съселяните на Иван обаче проблеми е имало.

Местните хора се надяват, в случай че се потвърди, че обвиненият е направил убийството да не бъде пускан на независимост.

Предстои прокуратурата да повдигне обвинявания на заподозряния за ликвидиране на медицински експерт. Ако виновността му бъде потвърдена, може да получи присъда от 20 до 30 години затвор.
 Задържан е мъжът, за който има съмнения, че е умъртвил фелдшера в село Орешник Задържан е мъжът, за който има съмнения, че е умъртвил фелдшера в село Орешник
Бившият легионер във френския легион Иван Пачелиев, за който има съмнения, че е умъртвил фелдшера на тополовградското село Орешник, е арестуван. Медицинс...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР