FedEx получи тласък от трудовите преговори на конкурента UPS с Teamsters

...
Заплахата от стачка на един конкурент и фалит на друг
Коментари Харесай

Заплахата от стачка на един конкурент и фалит на друг се оказаха полезни за FedEx това лято.

Като цяло коригираната печалба за първото фискално тримесечие на FedEx беше 4,55 долара на акция спрямо 3,44 долара на акция по това време миналата година. Компанията повиши насоките си за печалба на акция за фискалната 2024 г. до диапазон от $17,00 до $18,50 от $16,50 до $18,50, въпреки че по време на разговор с анализатори, главният клиентски директор на FedEx, Бри Карере, каза, че общото търсене е „заглушено“ и макроикономическите картината „е малко по-мека“.

„Влязохме в квартала, решени да предоставим отлично обслужване на нашите клиенти. Въпреки динамиката на индустрията, ние постигнахме тази цел“, каза изпълнителният директор на FedEx Радж Субраманиам. „В резултат на това ние сме добре позиционирани, докато се подготвяме за пиковия сезон.“

Транспортната компания каза, че бизнесът й е видял тласък от преговорите на UPS с Teamsters Union и срива на Yellow Corp. през тримесечието.

Преговорите между UPS и Teamsters помогнаха на FedEx

FedEx съобщи, че неговото подразделение Express, което доставя чувствителни към времето пакети, отбеляза увеличение на оперативните приходи с 18% през тримесечието, въпреки че приходите са намалели с 9%. За наземното подразделение на компанията, което е нейната евтина транспортна услуга, компанията съобщи, че оперативните приходи са нараснали с 59%. FedEx приписва значителния скок на приходите отчасти на намаляването на разходите и по-голямата ефективност.

Въпреки че Teamsters Union и UPS се споразумяха за договор по-рано това лято и избегнаха потенциално вредна стачка, Carere каза, че FedEx е спечелила клиенти в своите Express и Ground дивизии от главния си съперник на фона на несигурността на преговорния процес.

„Включихме нови клиенти, които оцениха нашата услуга и се ангажираха с дългосрочно партньорство с FedEx“, каза тя в разговора за приходите на компанията в сряда. „В резултат на това добавихме приблизително 400 000 среден дневен обем до края на първото тримесечие.“

„Моята работа е да направя много трудно за основния ни конкурент да си върне този дял“, добави тя по-късно по време на разговора.

FedEx спечели клиенти от фалита на Yellow

Но договорните преговори на UPS не бяха единственият външен фактор, който помогна за стимулирането на FedEx през това тримесечие. Yellow Corp., 99-годишна транспортна компания със седалище в Нешвил, подаде молба за освобождаване от фалит по глава 11 през август.

Carere каза, че подразделението за товарни превози на FedEx „претърпя значително подобрение през август поради затварянето на Yellow“.

Провалът на транспортната компания помогна за постигане на предимство за тримесечието за подразделението, което отбеляза спад на оперативните приходи с 26% през тримесечието. Компанията приписва спада на „мекия пазар“ и по-ниските допълнителни такси за гориво.

Стачките на UAW може да окажат влияние

Прекъсванията, причинени от синдикатите на автомобилните работници срещу Ford, General Motors и Stellantis, може да окажат влияние в бъдеще върху FedEx, който извлича приходи от доставка на автомобили и автомобилни части.

„Предвиждаме, че ще има някои непрекъснати стачки и затова отчитаме това в рамките на текущата перспектива за търсене“, каза Карере за продължаващите стачки на United Auto Workers. „В момента вярваме, че както FedEx, така и цялата икономика очевидно ще се възползват от бързо разрешаване на проблема.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР