Федерико Пелегрино (Италия) спечели неочаквана и много сладка победа на

...
Федерико Пелегрино (Италия) спечели неочаквана и много сладка победа на
Коментари Харесай

Пелегрино с триумф на спринта в Давос, след като до последно беше под въпрос

Федерико Пелегрино (Италия) завоюва непредвидена и доста сладка победа на Световната купа по ски тичане в Давос, Швейцария, откакто до последно бе под въпрос за спринтовото съревнование при мъжете.

Пелегрино стартира петъчния ден в болница, където чакаше раждането на първото си дете. След като стана ясно, че това няма да се случи в околните часове, италианецът седна зад кормилото към 04:00 през нощта, пое към Давос и дойде на пистата няколко часа по-късно.

Пелегрино получи задоволително време, с цел да постави ските, да разгрее и да вземе присъединяване в квалификациите.

Италианецът набираше последователно скорост и в последна сметка съумя да стигне до финала, където организира сериозна борба с Люка Шанава (Франция) и Йоханес Клаебо (Норвегия). Триото се откъсна рано против Евен Нортхуг (Норвегия), Едвин Ангер (Швеция) и Джеймс Клъджънт (Великобритания), които разпределяха последните три места във финала.

Клаебо беше водач през огромна част от конкуренцията, само че Пелегрино го изпревари на метри от финалната линия, печелейки с разлика от 0.15 секунди. Шанава остана на 1.25 секунди и по този метод записа 15-и подиум.

За Пелегрино това бе победа номер 17 в кариерата му и той най-вероятно ще я посвети на брачната половинка си Грета и на към момента нероденото им момиче.

" Състезавал съм се тук доста пъти и постоянно съм се представял добре. Благодаря на публиката, на уредниците и доброволците, че ме карат да се усещам като вкъщи. Благодаря на всички ", съобщи Пелегрино, представен от ski-nordique.net.

" Всичко стартира в 3 сутринта, когато си бях вкъщи във Вале д`Аоста. Грета и бебето бяха добре, по тази причина тя ми предложи да пътувам за надпреварата. Пристигнах сутринта, загрях и квалификациите започнаха.

" Относно 20-километровото съревнование в неделя, ще забележим. Зависи от обстановката и дали Грета ще получи контракции. Ако ситуацията остане непроменено, най-вероятно ще бъда на старта ".

Победата изкачи Пелегрино на трето място в класирането за Световната купа с 500 точки и 37 по-малко от Клаебо. Той пък е на 219 от водача в генералното класиране Пол Голберг, който не взе участие в днешния спринт.

Победител при дамите стана Надине Фендрих (Швейцария), която завоюва с 0.24 секунди пред Джеси Дигинс (САЩ) и с 0.32 пред Йохана Хагстрьом (Швеция). Тирил Венг (Норвегия) финишира четвърта, само че е водач в класирането със 149 точки пред Дигинс.

Утре в Давос ще бъдат извършени и самостоятелните надпревари на 20 км за мъже и дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР