Федерико Киеза влезе в 84-ата минута на мача с Австрия

...
Федерико Киеза влезе в 84-ата минута на мача с Австрия
Коментари Харесай

Енрико и Федерико Киеза вкараха на Европейско с 9144 дни раз...

Федерико Киеза влезе в 84-ата минута на мача с Австрия - по това време играта на италианците бе изцяло объркана, офанзивите не се получаваха.

Влезе - и избави! В 5-ата минута на продълженията той пое топката с глава в десния ъгъл на вратаря, финтира бранителя с второ допиране и, без да изчака топката да тупне, стреля мощно в далечния ъгъл.

Така Федерико Киеза и татко му Енрико образуваха първата връзка баща-син, която вкарва гол на Европейско.

Енрико Киеза също има един гол за италианския народен тим на Европейск. Това се случи през 1996 година в мач от груповата фаза с Чехия - апропо, също в Англия. Федерико вкара на " Уембли " в Лондон, а баща в Ливърпул на " Анфийлд ". Тези голове ги разделят 9144 дни.

" Не мога да опиша възприятията си с думи. Просто е необикновено да играеш в този шампионат за родната си страна, сподели Федерико Киеза незабавно след мача с Австрия. - Що се отнася до гола, просто гледах бавното повтаряне. Мисля, че уцелих, тъй като импровизирах в придвижване, бях провиснал и съсредоточен по едно и също време. "

Малко за красивата фамилна история.

• Веднъж Федерико беше запитан какво качество на татко би желал да придобие: " Да вкара с двата крайници. Той имаше феноменална съгласуваност. " Знаете ли по какъв начин той вкара против Австрия? След като обработи топката с глава, Федерико направи първото допиране с десния и вкара с левия крайник.

• Постоянното самоусъвършенстванена Федерико има рационално пояснение: на млади години той изоставаше доста от връстниците си. " Тялото ми не беше готово за играта, две или три години не попадах в състава във Фиорентина. Казах си: „ Добре, ще играя идната седмица “. Така се научих да виждам единствено напред. Тъй като не играех, моите мачове бяха тренировките. Напъвах се повече от всички. Именно този подтик ме докара до Серия А и не ми разрешава да спра,караки ме да раста всеки ден. Мисля единствено за тренировки, режим и диета ”, сподели Киеза-младши.

• Работата се отплати. В изявление за La Gazzetta dello Sport Енрико си спомни една занимателна история: „ Момчетата на улицата желаеха подпис от сина ми. Те ме видяха и попитаха: „ Вие ли сте бащата на Федерико? Мога ли да получа подпис? " Разтопих се, напряко забравих за моите 138 гола в Серия А, Купата на носителите на купи, Купата на УЕФА, двете италиански купи. Няма ревнивост, откровено се гордея със сина си. Сърцето ми бие по-бързо, когато виждам неговия прогрес. "

• Родителите в никакъв случай не оказват напън върху Федерико за футболното му бъдеще. Напротив, бащата изпраща сина си в Международното учебно заведение във Флоренция, където всички часове се организират на британски език. " Обичам науката, споделя Киеза. - Ако не бях футболист, щях да стана физик. Изследването на Вселената е моята фикс идея. "

• През март 2021 година Енрико и Федерико станаха единствената италианска двойка баща-син, която вкара гол в Шампионската лига. Освен тях са вкарвали Лилиан и Маркус Тюрам, Патрик и Джъстин Клуиверт, Абеди и Андре Аю, Златко и Лука Захович.

• Федерико е уверен: " Футболистите са разграничени в две категории: някои играят по-добре, когато са безгрижни, други дават всичко от себе си, с цел да запазят мястото си. Аз съм от втория вид. Основното предписание е да стоите крепко на земята. Да съм фокусиран, постоянно да прогресирам - на това ме научи татко ми.

Родителите ми ме инструктираха да не се изгубвам в блестящия свят, цялостен с клопки. Ако съм стигнал дотук, значи фамилията ми е свършило добра работа. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР