Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер е разговарял с председателя

...
Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер е разговарял с председателя
Коментари Харесай

Австрия с искания към ЕС за миграцията. Едно от тях - парѝ за българската ограда

Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер е разговарял с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел по въпросите за даване на бежански статут на мигрантите - една от тематиките на идната среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел. 

Според информация, с която вестникът разполага, Австрия ще сложи на срещата пет условия, които наложително би трябвало да бъдат изпълнени на европейско ниво. Ето кои са настояванията на Австрия, написа австрийският вестник „ Кроне “, представен от Българска телеграфна агенция.

Европейската комисия би трябвало да дава отговор за полицейските елементи в чужбина, профилирани в битката с противозаконната миграция. Освен това тя би трябвало да ускори поддръжката си за страните, които са външна граница на Европейския съюз при охраняване на границата. Това се отнася изключително за финансовата помощ за бъдещи инфраструктурни планове (например за създаване на оградата по границата на България с Турция), написа в публикацията.

Европейската комисия би трябвало да разпореди създаването на „ инструкция за репатриране “ на мигрантите, на които е отхвърлен бежански статут.

Друго условие е да се планува опция за приемането на бежански статут в трети страни -  модел, който ползват Дания и Англия.

Четвъртото условие от страна на Виена е статутът на разположение под закрила  да се лишава по-лесно на лицата, направили престъпления.

Петото искане е Европейска комисия да провежда и финансира пилотен план за бърза процедура за предоставяне на бежански статут на претендентите още на външна граница на Европейски Съюз.

Федералното държавно управление към този момент е подхванало редица ограничения, които подсигуряват действието на „ спирачка на бежанския поток “ и намаляването на бежанския напън върху Австрия, са подчертали осведомени лица пред „ Кроне “ в навечерието на срещата на върха. Отново е била упоменато съдействието със сръбския президент Александър Вучич, по силата на което към този момент е преустановен безвизовият режим за идващите в Сърбия тунизийци, а в  края на годината това ще се случи и за идващите в Сърбия индийци. Съобщава се и за „ Операция фокс “, която се организира сред полицейски елементи на Австрия и на Унгария за да се предотвратява влизането на противозаконни мигранти в Австрия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР