Федерални прокурори обвиниха бивш американски военен - "зелена барета" от

...
Федерални прокурори обвиниха бивш американски военен - "зелена барета" от
Коментари Харесай

В САЩ арестуваха зелена барета, шпионирал в полза на Русия

Федерални прокурори упрекнаха някогашен американски боен - "зелена барета " от специфичните елементи на сухопътните сили на Съединени американски щати, гражданин на Северна Вирджиния, в шпионска активност изгода на Русия, датираща още от 1996 година, съобщи Асошиейтед прес.

Питър Рафаел Дзибински Дебинс, 45-годишен, от Гейнсвил, от време на време се срещал с сътрудници на съветското разузнаване и през 1997 година даже получил кодово име от съветските служби, откакто подписал декларация, че желае да служи на Русия, съгласно обвиняването.

Дебинс е арестуван през вчерашния ден. Шпионската активност е траяла от 1996 до 2011 година, като през част от този интервал Дебинс е служил в специфичните елементи на сухопътните сили. Обвинението против него е второто, което министерството на правораздаването повдига тази седмица против държавен чиновник или боен, за предаване на държавни секрети на непозната страна. Другият случай е в Хавай, където някогашен сътрудник от Централно разузнавателно управление на САЩ бе упрекнат в шпионаж в интерес на Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР