Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия обяви разкриването на

...
Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия обяви разкриването на
Коментари Харесай

Русия обяви, че е разкрила убийството на Дария Дугина

Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия разгласи разкриването на убийството на журналистката Дария Дугина, щерка на общественика Александър Дугин, като упрекна в закононарушението украинските специфични служби , предава " Интерфакс "

" Федералната работа за сигурност на Руската федерация, вследствие на комплекс от неотложни оперативно-издирвателни ограничения, разкри, родена през 1992 година ", оповестиха от Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на Федералната работа за сигурност.

Според ФСБ " закононарушението е квалифицирано и осъществено от украинските специфични служби ".

" Изпълнител е гражданката на Украйна Наталия Павловна Вовк, родена през 1979 г ., която е пристигнала в Русия на 23 юли 2022 година дружно с щерка си София Михайловна Шабан, родена през 2010 година ", оповестиха от ФСБ.

От пресцентъра означават, че след осъществяването на закононарушението " Вовк, дружно с щерка си, отпътува през Псковска област за Естония " .

Според ФСБ, " с цел да провеждат убийството на Дугина и с цел да получат информация за нейния метод на живот, те са наели апартамент в Москва в къщата, където е живяла Дугина " .

За да следят журналистката, обвинените са употребявали автомобил " Мини Купър ", като на влизане в Русия са употребявали табели на Донецката национална република - Е982XN DPR, в Москва - казахстански табели - 172AJD02, а на излизане в посока към Естония - украински - AH7771IP.

" В деня на убийството Вовк и Шабан са били на литературно-музикалния фестивал " Традиция ", където Дугина участва като почетен посетител " , споделиха от службата за сигурност.

ФСБ заяви, че материалите по следствието са предадени на Следствения комитет на Руската федерация.

Колата на Дугина беше взривена в събота вечерта покрай село Болшие Вяземи, Московска област. Младата жена е починала на място. По този факт Следственият комитет образува наказателно дело. От ведомството означиха, че съгласно тях убийството е поръчково.

Междувременно някогашният народен представител от Държавната дума Иля Пономарев, разгласен за интернационално търсене от Русия (признат в Руската федерация за задграничен медиен агент), в канала на Youtube, че така наречен " Национална републиканска войска ", дясна съпротивителна организация, е забъркана в гибелта на Дугина. Нейни представители са се обърнали към Пономарев за " методическа и материална помощ ".

Пономарев напусна Русия през 2014 година, откакто против него беше формирано дело за заграбване. През 2019 година той получи украинско поданство.

Консервативният предприемач Константин Малофеев разгласява в своя " Телеграм " канал изказване на философа и консултант на съветския президент Владимир Путин, Александър Дугин, във връзка със гибелта на щерка му, представен от Руската работа на Би Би Си.

Дугин сподели, че щерка му Дария е починала " вследствие на терористична офанзива, осъществена от нацисткия украински режим ".

" Враговете на Русия подло, скришом я убиха. Но ние, нашият народ, не можем да бъдем сломени даже от такива непоносими удари. Те желаеха да смажат волята ни с кървясъл гнет против най-хубавите и най-уязвимите от нас. Но те няма да реализират своята цел. Сърцата ни копнеят за повече от просто възмездие или отмъщение " Това е прекомерно дребно, не по съветски. Нуждаем се единствено от нашата Победа. Дъщеря ми сложи девическия си живот на нейния олтар. Така че победете, апелирам! Искахме да я отгледаме като интелигентна госпожица и воин. Тя и в този момент въодушевява за героизъм синовете на нашето родно място ", сподели Дугин.

Михайло Подоляк , консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, на 21 август за присъединяване в детонацията. Според него убийството на Дугина демонстрира, че разнообразни групи в Русия се борят за власт.

Днес Подоляк отхвърли версията на ФСБ , че украинските специфични служби стоят зад убийството на Дария Дугина.

" Ru-пропагандата още веднъж основава измислени светове: украинка и нейното 12-годишно дете бяха " посочерни " за отговорни за взривяването на колата на пропагандистката Дугина. Учудващо е, че на място не откриха визитка на " Десен бранш " или " естонска виза ", написа Подоляк в своя " Туитър ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР