Федералната комисия по комуникациите в четвъртък забрани автоматичните обаждания, които

...
Федералната комисия по комуникациите в четвъртък забрани автоматичните обаждания, които
Коментари Харесай

Генерираните от изкуствен интелект гласове в автоматичните разговори могат да заблудят избирателите. FCC току-що ги обяви за незаконни

Федералната комисия по връзките в четвъртък забрани автоматизираните позвънявания, които съдържат гласове, генерирани от изкуствен интелект, решение, което изпраща ясно обръщение, че потреблението на технологията за машинация на хора и заблуждение на гласоподавателите няма да бъде толерирано.

Единодушното решение е ориентирано към роботизирани позвънявания, направени с принадлежности за гласово клониране на AI според Закона за отбрана на потребителите на телефонни услуги, закон от 1991 година, ограничителен нежеланите позвънявания, които употребяват изкуствени и авансово записани гласови известия.

Съобщението идва, когато управляващите в Ню Хемпшир напредват в следствието си на генерирани от изкуствен интелект автоматизирани повиквания, които имитираха гласа на президента Джо Байдън, с цел да обезсърчат хората да гласоподават на първите първоначални избори в щата предишния месец.

В мощ неотложно, регламентът дава право на FCC да глобява компании, които употребяват AI гласове в своите диалози или да блокира...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР