Федералната държавна служба на САЩ е най-големият работодател в щатите,

...
Федералната държавна служба на САЩ е най-големият работодател в щатите,
Коментари Харесай

Не е истина! Вижте Какви заплати вземат служителите на ФБР

Федералната държавна работа на Съединени американски щати е най-големият шеф в щатите, с над 2 млн. чиновници, с към 500 хиляди повече от броя на служащите на Walmart.

Около 800 хиляди федерални чиновници влизат в петата седмица на частичната държавна парализа, като доста от тях се борят да „ свържат двата края “ като стартират спомагателна работа като водачи към услугите Lyft и Uber или залагат годежните си пръстени, оповестява Quartz, представен от Investor.BG.

Подобен е и случая със чиновниците на Федералното бюро за следствие (ФБР), където междинната годишна работна заплата е 37,118 $.

Около една трета от личния състав на ФБР в действителност са сътрудници, до момента в който останалите чиновници са спомагателен личен състав.

Както доста други федерални организации, по този начин и тази е наранена от краткотрайната парализа на държавното управление и работят без възнаграждение.

Служителите на ФБР, сходно на доста други държавни такива, са принудени да основат хранителни банки, с цел да си оказват помощ взаимно, до момента в който американският президент Доналд Тръмп не успее да се споразумее за бюджета и по този начин мечтаната от него стена по мексиканската граница.

„ Разглезените федерални чиновници не заслужават съжалението на хората “, гласи една публикация на Investors Business Daily, закостенял вестник, който отразява събитията на фондовите тържища.

„ След като Тръмп успее да получи финансиране за стената по границата с Мексико, той би трябвало да се насочи към Администрацията за сигурност на превоза (TSA) ”, се показва в друга обява.

Много федерални служащи, изключително висококвалифицираните, получават доста по-малки заплати от своите сътрудници от частния бранш.

Консервативните мозъчни тръстове настояват, че когато се вземат под внимание изгодите, сигурността на работното място и броят на отработените часове, федералните чиновници са по-добре обезщетени от останалите.

Но тези обезщетения не могат да им заплащат сметките сега.

Федералната държавна работа на Съединени американски щати е най-големият шеф в щатите, с над 2 млн. чиновници, с към 500 хиляди повече от служащите на международния водач в търговията на дребно Walmart.

Също по този начин тя е и един от най-хубавите щатски работодатели на хора без висше обучение.

Около 40% от федералната работна мощ е наранена от краткотрайната парализа, оставяйки редица министерства, като това на търговията, жилищното и градското развиване и вътрешната сигурност, без бюджет.

Някои от техните чиновници са излезли в принудителелн отпуск, до момента в който други работят без възнаграждение.

Федералната склаза за възнаграждение, известна като Общ график, се състои от 15 равнища, от GS-1 до GS-15.

Според Бюрото за ръководство на личния състав, отдел „ Човешки запаси “ на федералното държавно управление, „ лица с тапия за приблизително обучение и без спомагателен опит нормално се класират за длъжности със възнаграждение GS-2; тези с бакалавърска степен са поставяни на длъжности GS-5, а магистрите – на GS-9 ”.

Федерален служащ на равнище GS-2 заработва сред 21,121 и 26,585 хиляди $ годишно, или малко над 10,12/12,74 $ на час, което е покрай минималната заплата в доста от щатите.

Служител на равнище GS-5 получава за годината приблизително сред 28,945 и 37,630 хиляди $, като тези от равнище GS-9 взимат от 43,857 хиляди $ до 57,015 хиляди $.

Разбира се, тези стойности могат да бъдат доста по високи, според от опита на служителя и министерството, за което работи.

Комисията по скъпите бумаги и тържищата е отпред в листата по равнище на възнаграждение от всички федерални организации, частично поради високите заплати, които получват чиновниците от банките на Wall Street.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР