Федералната данъчна администрация на Швейцария (AFC) е предала през септември

...
Федералната данъчна администрация на Швейцария (AFC) е предала през септември
Коментари Харесай

Швейцария предаде данни за 2 милиона сметки на чужденци

Федералната данъчна администрация на Швейцария (AFC) е предала през септември на сътрудниците си в чужбина сведения за 2 млн. финансови сметки в границите на интернационалния автоматизиран продан на информация, който тази година бе сбъднат за пръв път, съобщи Българска телеграфна агенция.
Този продан ще разреши на управляващите да ревизират на място дали данъкоплатците вярно са заявили своите приход в чужбина при заплащането на налозите, споделя се в известието на Федералната данъчна администрация.
Предадените от страната сведения включват името на притежателя на сметката, адреса му, страната, в която живее, данъчния номер, а също сведения за салдото на сметката и получените приходи.
Тази година в швейцарския лист за обмяна на информация попадат страните от Европейски Съюз, като се изключи Кипър и Румъния, които към този момент "не са изпълнили интернационалните условия за конфиденциалност и гарантиране сигурността на данните ". Освен страните от Европейски Съюз, в листата попадат още 9 страни и територии, в това число Австралия, Норвегия, Япония, Джърси, Хърнси и Остров Ман. По механически аргументи, показва Федералната данъчна администрация, е отсрочена обмяната на информация с Австралия и Франция. Освен това не са получени сведения от Полша, Хърватия и Естония.
През 2019 година Швейцария допуска автоматизирана обмяна на информация с към този момент 80 страни и територии. Инициатор за създаването на обединен стандарт за отчетност в тази сфера е Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Системата ще разрешава на страните да получават информация за активите на жителите им в чужбина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР