Федерален съдия в Манхатън реши, че британската поп певица Дуа

...
Федерален съдия в Манхатън реши, че британската поп певица Дуа
Коментари Харесай

Певицата Дуа Липа ще бъде съдена за плагиатство

Федерален арбитър в Манхатън реши, че английската поп певица Дуа Липа би трябвало да бъде съдена по обвиняване, че е копирала мегахита си от 2021 година " Levitating " от диско ария от 1979 година, заяви Ройтерс.

Съдия Катрин Полк Файла разгласи, че създателите на песента " Wiggle and Giggle All Night " Ръсел Браун и Санди Линзър ще се опитат да потвърдят " доста подобие " сред тяхната ария и " Levitating " на Дуа Липа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Адвокатите на Липа и на лейбъла й " Уорнър рекърдс " не дадоха отговор незабавно да запитването за коментар.

В желае, заведен през март 2022 година, се показва, че " Levitating " има общи " композиционни детайли " с " Wiggle " и най-много дублира началната мелодия. Адвокатите на отбраната настояват, че е неправдоподобно да се счита, че 27-годишната Липа е чула " Wiggle ", преди да напише " Levitating ". Съдия Файла уточни, че ищците показват " задоволително обстоятелства ", с цел да настояват, че песните са " поразително сходни ", в това число имат и общ " повтарящ се темп " и " характерна мелодия " и това е знак, че Липа би трябвало да ги е копирала от " Wiggle ".

Решението на арбитър Файла не визира друго изказване на ищците, че Дуа Липа е копирала и песента " Don Diablo ", чиито права имат.

" Levitating " от албума " Future Nostalgia " оглави класацията на " Билборд " за сингли в края на 2021 година и прекара 77 седмици в Топ 100.

През юни федерален арбитър в Лос Анджелис отхвърли иск на реге група Artikal Sound System, която твърдеше, че Дуа Липа е копирала " Levitating " от тяхна ария от 2017 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР