ФБР забелязва увеличение на докладваните заплахи в САЩ на фона

...
ФБР забелязва увеличение на докладваните заплахи в САЩ на фона
Коментари Харесай

ФБР вижда увеличение на докладваните заплахи след атаки в Израел

ФБР вижда нарастване на докладваните закани в Съединени американски щати на фона на войната Израел-Хамас, сподели шефът Кристофър Рей пред кореспонденти в неделя.

„ Тук, в Съединени американски щати, ние не можем и не отхвърляме опцията Хамас или други задгранични терористични организации да се възползват от спора, с цел да призоват своите поддръжници да правят офанзиви на наша лична земя “, сподели Рей.

Повечето закани са счетени за недостоверни от организацията, сподели почитан чиновник на ФБР по време на диалога, само че еврейски и мюсюлмански институции са били ориентирани.

ФБР, дружно с Министерството на вътрешната сигурност, издадоха предходната седмица публично известие и бюлетин за правоприлагащите органи към Съединени американски щати с предизвестие за вероятни закани, свързани с войната в чужбина.

Служителят на ФБР означи, че през последната седмица организацията е забелязала усилване на реториката, ориентирана към „ еврейския народ, както и към мюсюлманските институции “.

Служители на ФБР също се срещат с водачи на еврейски и мюсюлмански общности в Съединени американски щати, до момента в който заканите нарастват. Целта на тези срещи, както персонално, по този начин и по телефона, е да се каже на водачите, че „ в случай че видите нещо, което ви тормози, апелирам, уведомете ни, тъй като желаеме да ви предпазим “, сподели служителят на ФБР.

Wray също по този начин означи, че ФБР работи, с цел да помогне за „ идентифицирането на всички американци, които са били наранени в (Израел), в това число тези, които остават в неопределеност “.

Според Държавния департамент петнадесет американци към момента са в неопределеност след офанзивите, а над две дузини американци са убити.

„ Нашите експерти по услугите за жертви работят в тясно съдействие с жертвите и техните фамилии, тук и в чужбина “, добави шефът.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР