ФБР има второ досие за възможно сътрудничество между президента на

...
ФБР има второ досие за възможно сътрудничество между президента на
Коментари Харесай

ФБР има второ досие за възможно сътрудничество между Тръмп и Москва

ФБР има второ досие за допустимо съдействие сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и Русия, написа ”Гардиън ”. Във втория меморандум доста от нещата се повтарят като тези в досието, направено от някогашния английски шпионин Кристофър Стийл. Второто досие е квалифицирано от Коди Шийрър, политически деятел и някогашен публицист, който е бил в стеснен контакт със семейство Клинтън през 90-те години на XX век.

За разлика от Стийл Шийрър няма опит в шпионажа и неговият меморандум в началото е бил възприемат със песимизъм. Документът е бил споделен с подбрани медии преди изборите.

Но английското издание е научило, че ФБР към момента ревизира меморандума на Шийрър и търси завладяващи следи.

Запознат с следствието източник съобщи, че фактът, че ФБР към момента работи по документа, подсказва, че проверяващите го преглеждат съществено.

Повдига се вероятността част от направеното от Стийл досие, което е иронизирано от поддръжници на Тръмп, да е било квалифицирано благодарение на Шийрър.

Меморандумът на Шийрър е възложен на ФБР през октомври 2016 година Предаден е на бюрото посредством Стийл, откакто ФБР е поискало от някогашния сътрудник на MI6 да даде всички документи и доказателства, които могат да бъдат потребни при следствието, съгласно източници.

И в двата документа се твърди, че Доналд Тръмп е злепоставен с пътешестване до Москва през 2013 година, където е бил забъркан в разврат в първокласен хотел.

В меморандума на Шийрър се цитира източник от Федералната работа за сигурност на Русия. Шийрър е противоречива фигура във Вашингтон. Той е упрекван, че е част от шпионска клетка и от обкръжението на Клинтън. Няма доказателства предизборният щаб на Хилари Клинтън да е бил наясно с меморандума.

Вчера републиканците в разследващата комисия в Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподаваха за разсекретяването на противоречив меморандум, направен от ръководителя на комисията Девин Нунес. В него се споделя, че ФБР и правосъдното министерство са злоупотребили с дейностите си по време на следствието на Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР