ФБР и полицията в Денвър разследват заплахи към съдиите от

...
ФБР и полицията в Денвър разследват заплахи към съдиите от
Коментари Харесай

Заплашват съдии от Колорадо по делото Тръмп

ФБР и полицията в Денвър проверяват закани към съдиите от Върховния съд на Колорадо, които постановиха, че някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп не може да взе участие в първичните избори в щата.

 

„ Ще проверяваме детайлно всички закани или потребление на принуждение, провокирани от тези, които употребяват екстремистки възгледи, с цел да оправдаят дейностите си, без значение от тяхната мотивация “, се споделя в изказване на ФБР.

 

Присъдата, дисквалифицираща Тръмп от първичните избори в Колорадо, провокира онлайн вълна от ненавист против съдиите.

Полицията прави спомагателни патрули в близките региони и към домовете на съдиите.

 

Преди това Върховният съд на Колорадо забрани гласуването за Тръмп на първичните избори на републиканците в този щат. Това решение е обяснено в раздел 3 от 14-та корекция на конституцията, който планува, че никое лице не може да заема служба в работа на Съединени американски щати или на избран щат, което откакто е положило клетва „ по-късно е взело присъединяване в протест против Съединени американски щати или даване на помощ или поддръжка на техните врагове. "

 

Тази смяна в главния закон беше направена след Гражданската война от 1861-1865 година, с цел да ограничи правата на политиците, които участваха във въоръжена борба на страната на робските страни от Юга.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР