ФБР е иззело документи с гриф строго секретно от имението

...
ФБР е иззело документи с гриф строго секретно от имението
Коментари Харесай

ФБР е иззело строго секретни документи от дома на Тръмп

ФБР е иззело документи с гриф " строго секретно " от имението Мар а Лаго във Флорида на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Това сочат правосъдните документи, огласени откакто федералният съд разсекрети заповедта за осъществения по-рано през седмицата невиждан обиск, предадоха международните организациите, представени от Българска телеграфна агенция.

Според листата с конфискуваните движимости, при претърсването в понеделник сътрудниците на ФБР са конфискували 11 комплекта класифицирани архивни документи.

Сред конфискуваните архивни документи има и такива с гриф " строго секретно " и с гриф " поверителна категоризирана информация ", особена категория гриф, имащ за цел да опази най-важните секрети на Съединени американски щати и такива, които в случай че бъдат разкрити, биха могли да навредят на американските ползи. В правосъдните бумаги не са посочени съответни детайлности за конфискуваните документи, нито за информацията в тях.

В заповедта за претършуване се показва, че федералните проверяват вероятни нарушавания на три разнообразни федерални закона, в това число за събирането, предаването или загубата на информация за защитата по Закона за шпионажа. Другите закони засягат укриването, увреждането или премахването на архиви и унищожаването и подправянето на архивни документи при федерални следствия.

В листата с конфискуваните движимости са и други евентуални президентски архиви, в това число указът на Тръмп за помилването неговия доближен Роджър Стоун, " кутия с кожена подвързия за документи " и информация за " президента на Франция ". Папка със фотоси, ръкописна записка и разнообразни други поверителни документи също са измежду конфискуваното при претърсването.

Вчера Тръмп съобщи, че всички конфискувани от ФБР документи са " класифицирани ", и добави, че в случай че са му били поискани, е щял да ги съобщи на правосъдното министерство на Съединени американски щати.

Съдия Брус Райнхарт, същият арбитър, който е подписал заповедта за претършуване, разгласява текста на заповедта и листата с конфискуваните движимости по искане на американското правосъдно министерство, откакто основният прокурор Мерик Гарланд разгласи, че има " огромен публичен интерес по тематиката " ; самият Тръмп също поддържа " незабавното " издание на заповедта. Правосъдното министерство е уведомило през вчерашния ден следобяд съдията, че юристите на някогашния президент не възразяват против предлагането да бъде обнародвана.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР